Zacusca cu bureti

Timp pregatire
540 minute
Complexitate
ridicata
Zacusca cu bureti

Ingrediente

  • 3 kg ghebe
  • 2 kg ceapa
  • 3 kg ardei
  • 3 kg kapia
  • 3 kg gogoari
  • 4 morcovi mari
  • 1 litru ulei
  • 650 gr pasta de rosii de casa
  • sare mare
  • piper boabe
  • foi de dafin

Mod de preparare

Ardeii, gogosarii si kapia ii punem la copt.

Cum ii luam de la copt ii punem intr-o oala mare si ii acoperim cu capac.

Ii lasam sa se racoreasca putin, apoi ii decojim.

Dupa ce i-am curatat de coaja, le scoatem cotorul si toate semintele, apoi ii trecem prin masina de tocat sau robot.

Zeama ce o lasa in oala in care i-ati pus copti, o trecem printr-o strecuratoare si o pastram pentru ca o vom folosi la zacusca.

Ceapa o curatam, o spalam si o taiem in doua.

Intr-o oala punem niste apa la fiert.

Cand clocoteste punem ceapa si o oparim 3-4 minute pentru a iesi amareala din ea.

O scoatem la racorit si o trecem prin masina.

Morcovul il radem de coaja si il spalam.

Il punem intr-o cratita si il fierbem pe jumatate, apoi il maruntim prin masina.

Ghebele le curatam si le spalam in multe ape.

Intr-o oala punem niste apa la fiert si cand clocoteste dam drumul buretilor si ii oparim.

Ii scoatem apoi, ii trecem printr-un jet de apa rece si ii punem la scurs intr-o sita, dupa care ii trecem si pe ei prin masina.

Intr-o oala mare de tuci punem uleiul.

Adaugam ceapa si morcovul si le inabusim cam 5 minute.

Punem amestecul de ardei cu gogosari si zeama ce am strecurat-o lasata de ei.

Lasam sa fiarba la foc potrivit, timp in care invartim cu o paleta de lemn.

Dupa ce a fiert cam o ora incorporam buretii si pasta de rosii.

Amestecam bine sa nu se prinda de fundul oalei.

Cand a scazut destul de bine si uleiul se alege la suprafata inseamna ca e cam gata zacusca.

Condimentam cu sare dupa gust, boabe de piper si cateva bucatele de foi de dafin.

Mai lasam cam 5 minute pe foc si o inchidem.

O lasam sa se raceasca.

Spalam borcanele si capacele cu apa fierbinte si le asezam pe un servet sa se scurga bine.

Zacusca rece o asezam in borcane, pe care le umplem cam pe 3/4.

Le invelim in hartie si le asezam intr-o cratita.

Punem apa pe 3/4, un prosop de bucatarie deasupra si le asezam pe foc la sterilizat.

Din momentul in care inceapa sa fiarba apa le lasam cam 30-35 de minute.

Le scoatem apoi si le invleim bine intr-o patura groasa si punem un alt rand de borcane la sterilizat si tot asa pana terminam cu toate.

Le lasam invelite pana a 2 a zi, cand le ducem la loc racoros.

Sa aveti pofta si spor daca vreti sa o pregatiti!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise