autor:

autor

» » Bucate la borcan

Ceapa coapta, usturoi copt – bază pentru sosuri

    Reteta postata pe: 16 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 16 septembrie 2013

Ingrediente
200gr usturoi, 200gr ceapa, 50 ml ulei Unisol, Sare grunjoasa

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

2 voturi

Mod de preparare

Sosurile pentru fripturi, paste, zacusca ori tocane de legume (sau carne) se pot transforma intr-o experienta culinara cu ajutorul unei baze pentru sosuri/tocanuri, pe care o poti face acasa, relativ usor si ieftin.



Alege cepe foarte mici sau taie cepele mai mari in sferturi. Curata ceapa si lasa usturoiul in hainele sale. Taie doar partea de jos, de unde incepe radacina. Pune usturoiul la copt intr-o tava sau pe gratar si asteapta 20-25 de minute sa se inmoaie. Pune apoi ceapa intr-o cratita impreuna cu trei linguri de ulei Unisol si o jumatate de lingurita de sare grunjoasa si las-o pe foc mic (la cuptor ori pe gratar, daca ai unul pe care-l poti acoperi), pană se moaie bine de tot si incepe sa se rumeneasca.



Amesteca usturoiul cu ceapa si pune amestecul intr-un borcan steril (usturoiul se va zdrobi putin si va deveni pasta, dar nu e o problema). Sigileaza cu o lingură-două de ulei, strange capacul bine si da-i un „dunst” (o pasteurizare lenta, ce presupune invelirea borcanului in doua prosoape ce au fost scufundate in apa fierbinte). Pastreaza borcanele intr-un loc uscat si intunecos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa coapta, usturoi copt – bază pentru sosuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Bucate la borcan
Legume si zarzavaturi la borcan

Legume si zarzavaturi la borcan

Este unul dintre preparatele preferate din camara mea pentru ca folosesc amestecul de legume si zarzavaturi

18 voturi    4 comentarii
2h
Bucate la borcan
Tocană de ardei cu orez

Tocană de ardei cu orez

Să continuăm pusul pe iarnă :)). Săptămâna trecută am făcut o rețetă originară din

7 voturi    10 comentarii
4h 30 min
Bucate la borcan

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 30 noiembrie 2013

    Buna idee

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Bucate la borcan

Gogosari in sos de mustar si bulion Gogosari in sos de mustar si bulion

Se pun toate intr-o oala (fara gogosari) si se fierb 30 min amestecand des (o sa miroasa toata bucataria a otet, dar trece repede dupa

18 voturi    16 comentarii
1h 40 min
Bucate la borcan
Cascaval marinat Cascaval marinat

Se amesteca piperul, rozmarinul tăiat, fulgii de ardei și cuișoarele. Cașcavalul se taie bucățele și se pune în borcan,

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan
Zacuscă cu fasole boabe