autor:

Bucatarella

» » Bucate la borcan

Gogosari in sos de mustar si bulion

Autor: Bucatarella (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatarella (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 septembrie 2013

Ingrediente
- 4 kg gogosari cruzi taiati felii (depinde cat vreti de groase, eu le tai cam de 1 cm grosime), - 250 ml apa, - 250 ml ulei, - 250 ml otet, - 250 gr zahar, - 4 linguri mari mustar (eu pun 2 borcanele de mustar), - 400 gr bulion, - 2 linguri mari sare muraturi, - boabe piper (cam o lingura), - foi dafin (3-4)

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

16 voturi

Mod de preparare

Se pun toate intr-o oala (fara gogosari) si se fierb 30 min amestecand des (o sa miroasa toata bucataria a otet, dar trece repede dupa ce terminati :D ). Apoi se adauga gogosarii, se lasa la fiert si se amesteca (din 5 in 5 min) pana se ridica sosul deasupra.

Ca modalitate de sigilare a capacelor eu obisnuiesc sa pun borcanele sub o patura timp de 2-3 zile cu capacele in jos. La fel de bine le puteti fierbe daca doriti.



De tinut minte, cand puneti la fiert ingredientele sa aveti deja gogosarii spalati, curatati si taiati, gata de pus in oala.

Oala sa fie una mare, cu toate ca gogosarii se mai lasa intre timp, trebuie sa aveti loc de amestecat la inceput.



Dupa ce depozitati borcanele e bine sa le lasati macar 2 saptamani inainte de a le deschide pentru ca gogosarii sa aiba timp sa se mai inmoaie.



Asta-i tot, mai mult o sa dureze curatatul si taiatul gogosarilor decat fierberea in sine si pusul in borcane dar merita rabdarea.


Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos de mustar si bulion" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Bucate la borcan
Gogosari in sos de bulion si mustar:)

Gogosari in sos de bulion si mustar:)

-Se spala gogosarii,se curata de cotoare si seminte,se taie in felii si se pun pe chiuveta la scurs.

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conservă  picantă de  dovlecei cu capia

Conservă picantă de dovlecei cu capia

Eu am copt capia cu o zi înainte, i-am curătat si i-am pus la frigider, când s-au răcit,

11 voturi    3 comentarii
3h
Bucate la borcan
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Laura , 16 septembrie 2016

    Buna,cate borcane si de ce marime ies din aceasta reteta? merci !

  • Fara foto

    Simona , 04 august 2015

    Sunt super deliciosi eu i-am incercat

  • Fara foto

    Elena Nita , 17 septembrie 2014

    Se poate spune si asa. Sunt acrisori si sosul de mustar le da un gust foarte bun. Pot fi serviti langa orez, cartofi, tocanite etc.

    • Fara foto

      Valer Girlonta , 17 septembrie 2014

      Se folosesc,ca muraturi?

    • Fara foto

      Ana , 17 septembrie 2014

      Se folosesc, ca muraturi?

    • Fara foto

      Iuliana Balasa , 17 septembrie 2014

      Se pun TOATE INTR-O OALA .La modul de PREPARARE scrie foarte clar !

    • Fara foto

      Lucia Gheorghe , 17 septembrie 2014

      as sa incerc

    • Fara foto

      Lenuta Ciurel , 13 septembrie 2014

      Si eu fac de multi ani ,sint foarte buni...!!

    • Fara foto

      Contora Livia , 02 septembrie 2014

      Se amesteca mustarul cu bulionul ori separat?

    • Fara foto

      Alu Nita , 14 octombrie 2013

      Se poate spune si asa. Sunt acrisori si sosul de mustar le da un gust foarte bun. Pot fi serviti langa orez, cartofi, tocanite etc.

    • Fara foto

      Laura Deak , 14 octombrie 2013

      si nu se foloseste deloc conservant?

    • Bucatarella

      Bucatarella (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

      Se pot face si in bulion, dar noi o preferam pe asta. Si crede-ma, nu-i deloc complicata :)

    • Fara foto

      eu , 26 septembrie 2013

      Si eu fac sosul asta de ani buni,dar fara mustar si reteta mea nu e asa de complicata!

    • Fara foto

      Maria Clepsa , 26 septembrie 2013

      si eu am facut o portie si sunt ffffffffff buni

    • Fara foto

      Doina Dobreanu , 20 septembrie 2013

      fffffffffffff buni.

    • Fara foto

      Elena Oprica , 20 septembrie 2013

      am mancat asa ceva ..si mia placut mult ..anul acesta incerc si eu ..!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

16 voturi

Ingrediente

  • - 4 kg gogosari cruzi taiati felii (depinde cat vreti de groase
  • eu le tai cam de 1 cm grosime)
  • - 250 ml apa
  • - 250 ml ulei
  • - 250 ml otet
  • - 250 gr zahar
  • - 4 linguri mari mustar (eu pun 2 borcanele de mustar)
  • - 400 gr bulion
  • - 2 linguri mari sare muraturi
  • - boabe piper (cam o lingura)
  • - foi dafin (3-4)

Raporteaza reteta

Retete
de Bucatarella
Omleta la cuptor cu branza, rosii si piept de pui

Omleta la cuptor cu branza, rosii si piept de pui

Incepem cu partea care dureaza mai mult: fierberea pieptului de pui. Ideea e sa traga cateva clocote,

1 vot    1 comentariu
45 min
Aperitive cu oua
Branza la borcan (in ulei)

Branza la borcan (in ulei)

In principiu reteta este cu ulei de masline dar merge la fel de bine si cu cel de floarea soarelui. Spalati

6 voturi    20 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Inele de ceapa murate

Inele de ceapa murate

Otetul, apa, zaharul, sarea si scortisoara se pun la fiert si se aduc in punctul de fierbere dupa

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi

Laura

Buna,cate borcane si de ce marime ies din aceasta reteta? merci !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Bucate la borcan

Cascaval marinat Cascaval marinat

Se amesteca piperul, rozmarinul tăiat, fulgii de ardei și cuișoarele. Cașcavalul se taie bucățele și se pune în borcan,

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Bucate la borcan
Pasta de ardei pentru tocanite si gulyas Pasta de ardei pentru tocanite si gulyas

O pasta care nu trebuie sa lipseasca niciodata din camara, pe timp de iarna. Este foarte gustoasa si poate fi folosita atat pentru tocanite

5 voturi    1 comentariu
nespecificat
Bucate la borcan
Zacuscă cu vinete