autor:

SIMONA PATRAS

» » Retete vegetariene

Orez picant cu naut si nuci

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Iran


    Reteta postata pe: 13 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Iran


Reteta postata pe: 13 martie 2016

Ingrediente
* 200 g orez, * 100 g naut, * 100 g nuci, * 1 morcov, * 1 ardei kapia, * 1 lingura baharat (condimente arabesti), * cardamom, * scortisoara, * boia de ardei iute, * sare de mare, * ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie incinsa se calesc pentru cateva minute legumele tocate.
Se adauga orezul, apoi apa astfel incat sa acopere ingredientele din tigaie, se condimenteaza cu sare, scortisoara, cardamom, baharat, boia de ardei iute se amesteca si se lasa sa fiarba la foc mic.
Nautul se scurge de zeama (eu am folosit naut din conserva), nucile se toaca si se rumenesc impreuna intr-o tigaie, apoi se adauga in orez si se amesteca bine.
Orezul picant cu naut si nuci se serveste cald.
S-aveti pofta !
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez picant cu naut si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Mancare de vinete cu dovlecei si rosii

Mancare de vinete cu dovlecei si rosii

Se spala vinetele si se curate de coaja din loc in loc,se taie felii,se presara putina sare si se

16 voturi    14 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Ciorba de praz cu dovlecel

Ciorba de praz cu dovlecel

Morcovul si radacina de patrunjel se dau pe razatoarea mare(curatati si spalati). Prazul se taie

3 voturi    0 comentarii
45 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • * 200 g orez
  • * 100 g naut
  • * 100 g nuci
  • * 1 morcov
  • * 1 ardei kapia
  • * 1 lingura baharat (condimente arabesti)
  • * cardamom
  • * scortisoara
  • * boia de ardei iute
  • * sare de mare
  • * ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Budinca de conopida si brocoli