autor:

SIMONA PATRAS

» » Retete vegetariene

Orez picant cu naut si nuci

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Iran


    Reteta postata pe: 13 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Iran


Reteta postata pe: 13 martie 2016

Ingrediente
* 200 g orez, * 100 g naut, * 100 g nuci, * 1 morcov, * 1 ardei kapia, * 1 lingura baharat (condimente arabesti), * cardamom, * scortisoara, * boia de ardei iute, * sare de mare, * ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie incinsa se calesc pentru cateva minute legumele tocate.
Se adauga orezul, apoi apa astfel incat sa acopere ingredientele din tigaie, se condimenteaza cu sare, scortisoara, cardamom, baharat, boia de ardei iute se amesteca si se lasa sa fiarba la foc mic.
Nautul se scurge de zeama (eu am folosit naut din conserva), nucile se toaca si se rumenesc impreuna intr-o tigaie, apoi se adauga in orez si se amesteca bine.
Orezul picant cu naut si nuci se serveste cald.
S-aveti pofta !
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez picant cu naut si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Ciuperci Ornamentale

Ciuperci Ornamentale

1.Se iau ciupercile si le curatam de pielita. 2.Se spala si se prajesc in tigaie si se presara sare

2 voturi    1 comentariu
30 min
Retete vegetariene
Ciuperci cu sos de rosii si usturoi la cuptor

Ciuperci cu sos de rosii si usturoi la cuptor

Pasul 1: Incalzim cuptorul. Pregatim o tava pentru cuptor, in care punem hartie de copt. Zdrobim

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • * 200 g orez
  • * 100 g naut
  • * 100 g nuci
  • * 1 morcov
  • * 1 ardei kapia
  • * 1 lingura baharat (condimente arabesti)
  • * cardamom
  • * scortisoara
  • * boia de ardei iute
  • * sare de mare
  • * ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

25 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
CROCHETE CU CIUPERCI