autor:

SIMONA PATRAS

» » Retete vegetariene

Orez picant cu naut si nuci

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Iran


    Reteta postata pe: 13 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Iran


Reteta postata pe: 13 martie 2016

Ingrediente
* 200 g orez, * 100 g naut, * 100 g nuci, * 1 morcov, * 1 ardei kapia, * 1 lingura baharat (condimente arabesti), * cardamom, * scortisoara, * boia de ardei iute, * sare de mare, * ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie incinsa se calesc pentru cateva minute legumele tocate.
Se adauga orezul, apoi apa astfel incat sa acopere ingredientele din tigaie, se condimenteaza cu sare, scortisoara, cardamom, baharat, boia de ardei iute se amesteca si se lasa sa fiarba la foc mic.
Nautul se scurge de zeama (eu am folosit naut din conserva), nucile se toaca si se rumenesc impreuna intr-o tigaie, apoi se adauga in orez si se amesteca bine.
Orezul picant cu naut si nuci se serveste cald.
S-aveti pofta !
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez picant cu naut si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Tocanita de vinete cu ardei copti

Tocanita de vinete cu ardei copti

Curatam ceapa si o spalam, apoi o taiem julien.Taiem ardeii copti in fasii nu foarte inguste. Vinetele

19 voturi    9 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Cascaval pane cu salata verde si cartofi prajiti

Cascaval pane cu salata verde si cartofi prajiti

Prajesti cartofii in ulei incins. Presari cu sare, inainte sa-i asezi pe farfurie. Tai felii de cascaval,

14 voturi    9 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • * 200 g orez
  • * 100 g naut
  • * 100 g nuci
  • * 1 morcov
  • * 1 ardei kapia
  • * 1 lingura baharat (condimente arabesti)
  • * cardamom
  • * scortisoara
  • * boia de ardei iute
  • * sare de mare
  • * ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Tocanita de vinete cu ardei copti