1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 4 / 180 grade Celsius.
2. Se pune zaharul si untul intr-un castron si se amesteca pana cand se obtine o crema. Se adauga un ou si jumatate din cantitatea de faina, apoi se omogenizeaza.
3. Se adauga al doilea ou si restul de faina. Se pun migdalele macinate, esenta de migdale si scortisoara.
4. Se rastoarna crema intr-o tava de copt, unsa cu ulei si tapetata cu faina, cu latura de 20 cm si se coace 20 minute pana cand capata culoarea aurie.
5. Se impunge suprafata cu furculita in cat mai multe locuri. Se amesteca siropul sau mierea cu apa calda si se toarna cu lingura pe suprafata prajiturii.
5. Se lasa la racit si se taie in 9 patrate.
Pofta mare!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii