autor:

» » Dulciuri diverse

Halva

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Iran


    Reteta postata pe: 09 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Iran


Reteta postata pe: 09 aprilie 2010

Ingrediente
100 g zahar pudra, 100 g unt, 2 oua, 100 g faina alba, cernuta, 50 g migdale macinate, 1 lingura de esenta de migdale, 1/2 linguri scortisoara macinata, 2 linguri sirop auriu sau miere, 1 lingura de apa calda

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 4 / 180 grade Celsius.
2. Se pune zaharul si untul intr-un castron si se amesteca pana cand se obtine o crema. Se adauga un ou si jumatate din cantitatea de faina, apoi se omogenizeaza.
3. Se adauga al doilea ou si restul de faina. Se pun migdalele macinate, esenta de migdale si scortisoara.
4. Se rastoarna crema intr-o tava de copt, unsa cu ulei si tapetata cu faina, cu latura de 20 cm si se coace 20 minute pana cand capata culoarea aurie.
5. Se impunge suprafata cu furculita in cat mai multe locuri. Se amesteca siropul sau mierea cu apa calda si se toarna cu lingura pe suprafata prajiturii.
5. Se lasa la racit si se taie in 9 patrate.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Halva" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva

Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva

Aluatul l-am facut la masina de paine iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus.

1 vot    1 comentariu
5h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tahini halva

Tahini halva

Se unge tava/forma cu unt. Se incalzeste la foc potrivit zaharul cu laptele (cit sa fie doar fierbinte). Se

12 voturi    4 comentarii
25 min
Dulciuri diverse

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 100 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 100 g faina alba
  • cernuta
  • 50 g migdale macinate
  • 1 lingura de esenta de migdale
  • 1/2 linguri scortisoara macinata
  • 2 linguri sirop auriu sau miere
  • 1 lingura de apa calda

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Potcoave cu nuca