autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Halva

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Iran


    Reteta postata pe: 09 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Iran


Reteta postata pe: 09 aprilie 2010

Ingrediente
100 g zahar pudra, 100 g unt, 2 oua, 100 g faina alba, cernuta, 50 g migdale macinate, 1 lingura de esenta de migdale, 1/2 linguri scortisoara macinata, 2 linguri sirop auriu sau miere, 1 lingura de apa calda

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 4 / 180 grade Celsius.
2. Se pune zaharul si untul intr-un castron si se amesteca pana cand se obtine o crema. Se adauga un ou si jumatate din cantitatea de faina, apoi se omogenizeaza.
3. Se adauga al doilea ou si restul de faina. Se pun migdalele macinate, esenta de migdale si scortisoara.
4. Se rastoarna crema intr-o tava de copt, unsa cu ulei si tapetata cu faina, cu latura de 20 cm si se coace 20 minute pana cand capata culoarea aurie.
5. Se impunge suprafata cu furculita in cat mai multe locuri. Se amesteca siropul sau mierea cu apa calda si se toarna cu lingura pe suprafata prajiturii.
5. Se lasa la racit si se taie in 9 patrate.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Halva" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tahini (pasta de susan) - baza pentru halva sau hummus

Tahini (pasta de susan) - baza pentru halva sau hummus

Semintele de susan se prajesc la cuptor si se macina marunt. Se amesteca bine cu uleiul pina rezulta

5 voturi    5 comentarii
15 min
Sosuri
Tort de biscuiti cu ciocolata, halva si esenta de rom

Tort de biscuiti cu ciocolata, halva si esenta de rom

Este un tort foarte rapid de gatit si foarte gustos. Preparam, mai intai, siropul in felul urmator:

21 voturi    3 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 100 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 100 g faina alba
  • cernuta
  • 50 g migdale macinate
  • 1 lingura de esenta de migdale
  • 1/2 linguri scortisoara macinata
  • 2 linguri sirop auriu sau miere
  • 1 lingura de apa calda

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Piersicute