autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Khoresht-e Fesenjan

   Specific: 

Iran


    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Iran


Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Ingrediente
1 kg de piept de pui taiat bucatele, 250 grame de alune de padure sfaramate, 4 cepe mici, 4 pahare de suc de rodii, 2-3 linguri de zahar, 1/2 ceasca de ulei, 1/2 de lingura de sare, 1/2 lingurita de sofranNota: ingredientele sunt pentru 4 portii

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare


Turnati 5 pahare de apa calda intr-o cratita si fierbe apa. Adauga sarea, alunele macinate si sucul de rodii. Daca sucul de rodii este acru, adauga 2-3 lingurite de zahar sosului khoresht.



Dati focul incet si lasati sa fiarba incet pentru aproximativ 45 de minute, adaugand mai multa apa daca este necesar. Decojiti ceapa si taiati in felii subtiri. Prajiti in ulei pana devin usor aurii.



Spalati bucatile de pui si prajiti-le alaturi de ceapa cu jumatatea de lingurita de sofran, pana ce isi schimba culoarea. Apoi adaugati puiul in sosul khoresht si lasati la foc mic pentru 30 de minute.



Ar trebui sa aveti grija la gatirea khoresht-ului sa fie suficient de bine gatit astfel incat sa iasa uleiul din alune si sa aiba o consistenta

Khoresht Fesenjan se serveste de obicei cu orez simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Khoresht-e Fesenjan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de pui cu fasole verde

Mancare de pui cu fasole verde

Am mai pomenit-o pe prietena mea careia nu-i place ceapa calita, atunci postand o reteta care se

6 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi cu mazare

Musaca de cartofi cu mazare

Se spala cartofii si se fierb in apa cu coaja cu tot. Daca folosim mazare proaspata, si aceasta trebuie

4 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Cristina Amaral (Maestru bucatar):

    Reteta este buna, insa de obicei se folosesc nucile macinate si siropul de rodii. N-am auzit pana acum sa se foloseasca alune de padure. Ca garnitura, recomand orezul basmati, fiert simplu, cu putina apa, unt si sofran pentru culoare.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Amaral (Maestru bucatar) , 01 ianuarie 2011

    Eu il gatesc foarte des, am invatat sa gatesc in Iran. Khoresht-e fesenjan se face de obicei cu nuci, nu cu alune. Este prima data cand vad aceasta varianta. De asemenea, in loc de suc de rodii se foloseste sirop (rob-e anar) concentrat de rodii (se gaseste in magazinele iraniene sau arabesti).Nooshe jan :)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Merita incercat !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de piept de pui taiat bucatele
  • 250 grame de alune de padure sfaramate
  • 4 cepe mici
  • 4 pahare de suc de rodii
  • 2-3 linguri de zahar
  • 1/2 ceasca de ulei
  • 1/2 de lingura de sare
  • 1/2 lingurita de sofranNota: ingredientele sunt pentru 4 portii

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

108 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Cristina Amaral (Maestru bucatar)

Eu il gatesc foarte des, am invatat sa gatesc in Iran. Khoresht-e fesenjan se face de obicei cu nuci, nu cu alune. Este prima data cand vad aceasta varianta. De asemenea, in loc de suc de rodii se foloseste sirop (rob-e anar) concentrat de rodii (se gaseste in magazinele iraniene sau arabesti).Nooshe jan :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Musaca de cartofi
Cookie Settings