autor:

autor

» » Mancaruri cu carne

Khoresht-e Fesenjan

   Specific: 

Iran


    Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Iran


Reteta postata pe: 13 ianuarie 2010

Ingrediente
1 kg de piept de pui taiat bucatele, 250 grame de alune de padure sfaramate, 4 cepe mici, 4 pahare de suc de rodii, 2-3 linguri de zahar, 1/2 ceasca de ulei, 1/2 de lingura de sare, 1/2 lingurita de sofranNota: ingredientele sunt pentru 4 portii

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare


Turnati 5 pahare de apa calda intr-o cratita si fierbe apa. Adauga sarea, alunele macinate si sucul de rodii. Daca sucul de rodii este acru, adauga 2-3 lingurite de zahar sosului khoresht.



Dati focul incet si lasati sa fiarba incet pentru aproximativ 45 de minute, adaugand mai multa apa daca este necesar. Decojiti ceapa si taiati in felii subtiri. Prajiti in ulei pana devin usor aurii.



Spalati bucatile de pui si prajiti-le alaturi de ceapa cu jumatatea de lingurita de sofran, pana ce isi schimba culoarea. Apoi adaugati puiul in sosul khoresht si lasati la foc mic pentru 30 de minute.



Ar trebui sa aveti grija la gatirea khoresht-ului sa fie suficient de bine gatit astfel incat sa iasa uleiul din alune si sa aiba o consistenta

Khoresht Fesenjan se serveste de obicei cu orez simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Khoresht-e Fesenjan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancarica de marar

Mancarica de marar

Speli carnea, o usuci cu un servet si o portionezi.Cureti ceapa si o toci.Inabusi carnea impreuna

7 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Rulada de carne tocata

Rulada de carne tocata

Se taie ceapa marunt si se caleste in uleiul de masline pana ia o culoare aurie. Se fierb 3 oua

15 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Cristina Amaral (Maestru bucatar):

    Reteta este buna, insa de obicei se folosesc nucile macinate si siropul de rodii. N-am auzit pana acum sa se foloseasca alune de padure. Ca garnitura, recomand orezul basmati, fiert simplu, cu putina apa, unt si sofran pentru culoare.

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Amaral (Maestru bucatar) , 01 ianuarie 2011

    Eu il gatesc foarte des, am invatat sa gatesc in Iran. Khoresht-e fesenjan se face de obicei cu nuci, nu cu alune. Este prima data cand vad aceasta varianta. De asemenea, in loc de suc de rodii se foloseste sirop (rob-e anar) concentrat de rodii (se gaseste in magazinele iraniene sau arabesti).Nooshe jan :)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Merita incercat !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de piept de pui taiat bucatele
  • 250 grame de alune de padure sfaramate
  • 4 cepe mici
  • 4 pahare de suc de rodii
  • 2-3 linguri de zahar
  • 1/2 ceasca de ulei
  • 1/2 de lingura de sare
  • 1/2 lingurita de sofranNota: ingredientele sunt pentru 4 portii

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Cristina Amaral (Maestru bucatar)

Eu il gatesc foarte des, am invatat sa gatesc in Iran. Khoresht-e fesenjan se face de obicei cu nuci, nu cu alune. Este prima data cand vad aceasta varianta. De asemenea, in loc de suc de rodii se foloseste sirop (rob-e anar) concentrat de rodii (se gaseste in magazinele iraniene sau arabesti).Nooshe jan :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Chiftele marinate din piept de curcan