autor:

www.saffronanddates.blogspot.com

» » , Budinci, Mancaruri cu carne

Tahchin (Budinca de orez cu carne)

Autor: www.saffronanddates.blogspot.com (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Iran


    Reteta postata pe: 24 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: www.saffronanddates.blogspot.com (Chef de cuisine)   
Specific:  

Iran


Reteta postata pe: 24 aprilie 2013

Ingrediente
1 Kg carne de pui, 2 oua, 2 cepe potrivite, zeama de la o lamaie, 4 linguri ulei, 2 cani orez cu bob lung, 1 1/2 cani iaurt, o lingurita de sare, o lingurita de piper, apa de sofran 50ml (daca nu aveti sofran folositi sofranel sau turmeric)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Fierbeti orezul de trei sferturi. La o cana de orez se adauga 1 1/4 cana apa. Cand apa clocoteste se adauga orezul si se lasa la foc mic 15 min. Intre timp se prepara un sos din ceapa, oua , sare, piper, zeama de lamaie, ulei si apa de sofran care se pun intr-un blender si apoi se amesteca cu iaurtul.

Carnea se prajeste sau se fierbe dupa preferinta apoi se marunteste.


Cand orezul este gata se amesteca cu jumatate din sosul pregatit anterior. Restul sosului se amesteca cu carnea. Se asaza apoi intr-o tava unsa cu ulei un rand de orez, un rand de carne si apoi inca un rand de orez.

Se pune apoi sos daca v-a mai ramas de la carne si deasupra putina apa de sofran.

Se acopera cu folie de aluminiu in care se fac cateva gauri si se coace in cuptorul preincalzit la 200 C pentru 45 min.
Dupa 45 min se scoate din cuptor si se intoarce tava pe platoul de servit. Crusta care se formeaza va fi deasupra.

Se serveste cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tahchin (Budinca de orez cu carne)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Confit de Canard aux Pommes Sarladaises

Confit de Canard aux Pommes Sarladaises

Confit de canard: Frecati pulpele de rata cu usturoi strivit. Amestecati intr-un vas de sticla

6 voturi    7 comentarii
5h
Mancaruri cu carne
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Pentru ca am "copt"'mai multe chiftelute, m-am gandit , jumatate din ele sa le marinez. Au iesit

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tabita Tabita , 20 februarie 2014

    forte faina reteta..dar eu nu recomand inlocuire sofranului cu turmeric. intradevar se obtine culoarea galbena dar nu au aceasi aroma si chiar nu trebuie sa pierdeti aroma pe care o da sofranul care e farmecul acestei retete

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2013

    Cred ca este foarte gustoasa !

  • Stefana

    Stefana (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2013

    Arata f bine. Trebuie sa o incerc....

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 Kg carne de pui
  • 2 oua
  • 2 cepe potrivite
  • zeama de la o lamaie
  • 4 linguri ulei
  • 2 cani orez cu bob lung
  • 1 1/2 cani iaurt
  • o lingurita de sare
  • o lingurita de piper
  • apa de sofran 50ml (daca nu aveti sofran folositi sofranel sau turmeric)

Raporteaza reteta

Retete
de www.saffronanddates.blogspot.com
Orez chinezesc

Orez chinezesc

Fierbeti mai intai orezul. Spalti orezul sub jet de apa pana cand apa va ramane limpede ca pentru

21 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de broccoli

Supa crema de broccoli

Ceapa taiata marunt se caleste in unt sau ulei de masline pana devine translucida. Se adauga apoi

8 voturi    4 comentarii
45 min
Supe de legume
Limonada

Limonada

Spalati bine lamaia pentru ca se foloseste cu tot cu coaja. Se taie jumatatea de lamaie in cuburi. Se

6 voturi    4 comentarii
5 min
Sucuri si compoturi de fructe

Floare de colt (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte gustoasa !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Iahnie de fasole cu ciolan afumat