Salata din icre de crap

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata din icre de crap

Ingrediente

  • 3 lingurite de icre de crap
  • sarate
  • cca 300-400ml ulei(la o lingurita cam 100ml ulei)
  • sucul de la o lamaie
  • ceapa taiata marunt
  • o lingurita de apa minerala sau sifon

Mod de preparare

Se mixeaza icrele,la inceput crude,apoi se toarna cate putin ulei,ca la maioneza, pana se leaga.Cand incep sa-si mareasca volumul,si sa capete consistenta se picura cate putin suc de lamaie,alternand cu picuratul uleiului,iar cand incep sa se intareasca bine(stau tepene),se picura apa minerala ,care are rolul de a le inmuia si de a le albi .Se procedeaza astfel pana ce se inghit toate ingredientele,la sfarsit incorporand si ceapa taiata cat mai marunt sau se presara deasupra.

Cateva sfaturi pentru a drege salata taiata(se taie la fel ca maioneza);

-se adauga putin suc de lamaie si se mixeaza la viteza maxima,pana se leaga

-sau se adauga putin sifon sau apa minerala,rece si la fel se mixeaza bine

-sau se lasa cateva minute sa se separe surplusul de ulei,se scurge intr-un paharel si apoi se mixeaza cu viteza maxima pana se leaga,adaugandu-se uleiul cate putin

-sau se mai adauga (daca mai avem) o lingurita de icre crude care se incorporeaza in salata

taiata,mixand cu viteza maxima

-sau se adauga un pic de miez de paine veche inmuiata in apa rece si stors bine

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor