Salata din icre de crap

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata din icre de crap

Ingrediente

  • 3 lingurite de icre de crap
  • sarate
  • cca 300-400ml ulei(la o lingurita cam 100ml ulei)
  • sucul de la o lamaie
  • ceapa taiata marunt
  • o lingurita de apa minerala sau sifon

Mod de preparare

Se mixeaza icrele,la inceput crude,apoi se toarna cate putin ulei,ca la maioneza, pana se leaga.Cand incep sa-si mareasca volumul,si sa capete consistenta se picura cate putin suc de lamaie,alternand cu picuratul uleiului,iar cand incep sa se intareasca bine(stau tepene),se picura apa minerala ,care are rolul de a le inmuia si de a le albi .Se procedeaza astfel pana ce se inghit toate ingredientele,la sfarsit incorporand si ceapa taiata cat mai marunt sau se presara deasupra.

Cateva sfaturi pentru a drege salata taiata(se taie la fel ca maioneza);

-se adauga putin suc de lamaie si se mixeaza la viteza maxima,pana se leaga

-sau se adauga putin sifon sau apa minerala,rece si la fel se mixeaza bine

-sau se lasa cateva minute sa se separe surplusul de ulei,se scurge intr-un paharel si apoi se mixeaza cu viteza maxima pana se leaga,adaugandu-se uleiul cate putin

-sau se mai adauga (daca mai avem) o lingurita de icre crude care se incorporeaza in salata

taiata,mixand cu viteza maxima

-sau se adauga un pic de miez de paine veche inmuiata in apa rece si stors bine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise