Ingrediente
300 gr. paste scurte (fundițe, frunzulițe, etc), 1 piept de pui, 1 lingură de unt, 1 cutie porumb (340 gr), 4 castraveți murați, 3-4 frunze salată verde, 100 gr. iaurt, 150 gr. smântână, 1 lingură muștar, zeama de la ½ lămâie, 4-5 linguri ulei măsline, sare, piper (după gust)
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
19 voturi
Mod de preparare
Se spală și se taie în fâșii pieptul de pui, după care se prăjește, rumenindu-se ușor pe ambele părți într-o tigaie cu unt. Când carnea este făcută, se scoate din tigaie și se dă deoparte să se răcească, după care se taie în cuburi mici.
Se taie castraveții murați rondele subțiri și împreună cu boabele de porumb, se lasă la scurs într-o sită, până se răcește carnea.
Se spală bine frunzele de salată, se scurg de apă și se taie/rup după preferință.
Se pregătește sosul pentru salată: peste amestecul de muștar și smântâna, se picură încet uleiul amestecând exact ca la maioneză, după care se adaugă la sfârșit zeama de lămâie, sare și piper după gust.
În sosul rezultat, se adaugă iaurtul și se omogenizează.
Se amestecă toate ingredientele pregătite pentru salată, respectiv, pastele fierte și scurse, castraveții tăiați, pieptul de pui tăiat mărunt, porumbul, salata, peste care se toarnă sosul preparat.
Ca mod de servire, fie, așezați frumos pe farfuria/platoul de servit toate ingredientele și adăugați din loc în loc sosul, fie le serviți gata amestecate.
Salata se poate decora după preferință: eu am decorat cu frunze de busuioc și frunze de arpagic/ceapă verde pe care le-am presărat deasupra.
Poftă bună!