Scoatem conţinutul conservei şi turnăm mazărea boabe într-o strecurătoare, apoi o clătim cu un jet de apă rece, după care o punem într-o cratiţă cu atâta apă cât să o acopere şi o dăm în fiert vreo 2-3 clocote. O strecurăm şi o punem la răcit, dar păstrăm şi apa în care a fiert.
Spălăm mărarul şi îl tocăm. Spălăm fructele de avocado şi le scoatem cu grijă coaja, iar miezul îl tăiem în 3-4 bucăţi şi îl punem în blender, împreună cu zeama de lămâie, sarea, uleiul de avocado, ghimbirul, mărarul, pudra de usturoi şi puţină apă rămasă de la mazărea fiartă (vreo 2-3 linguri sau după preferinţă). Adăugăm şi boabele de mazăre şi mixăm totul, mai întâi la viteză mică, apoi, după ce se văd mărunţite bine, la viteză mai mare. Scoatem pasta obţinută într-un vas curat şi o punem la frigider pentru minim o oră.
Servim cu felii de pâine de preferinţă prăjită sau, şi mai bine, cu pâine prăjită unsă cu foarte puţin unt şi frecată cu cu căţel de usturoi incizat.
Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - SimitPunem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaligutaFoi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caiseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii