Scoatem conţinutul conservei şi turnăm mazărea boabe într-o strecurătoare, apoi o clătim cu un jet de apă rece, după care o punem într-o cratiţă cu atâta apă cât să o acopere şi o dăm în fiert vreo 2-3 clocote. O strecurăm şi o punem la răcit, dar păstrăm şi apa în care a fiert.
Spălăm mărarul şi îl tocăm. Spălăm fructele de avocado şi le scoatem cu grijă coaja, iar miezul îl tăiem în 3-4 bucăţi şi îl punem în blender, împreună cu zeama de lămâie, sarea, uleiul de avocado, ghimbirul, mărarul, pudra de usturoi şi puţină apă rămasă de la mazărea fiartă (vreo 2-3 linguri sau după preferinţă). Adăugăm şi boabele de mazăre şi mixăm totul, mai întâi la viteză mică, apoi, după ce se văd mărunţite bine, la viteză mai mare. Scoatem pasta obţinută într-un vas curat şi o punem la frigider pentru minim o oră.
Servim cu felii de pâine de preferinţă prăjită sau, şi mai bine, cu pâine prăjită unsă cu foarte puţin unt şi frecată cu cu căţel de usturoi incizat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii