Salata de vinete cu tahini(mtabal)

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Salata de vinete cu tahini(mtabal)

Ingrediente

  • -2 vinete mari
  • -4 linguri iaurt
  • -2-3 linguri zeama lamaie(dupa gust)
  • -4-5 linguri de tahini(pasta de susan)
  • -2-3 catei de usturoi, nu prea mari
  • -sare dupa gust

Mod de preparare

Salata de vinete cu tahini, numita la noi "mtabal", este una dintre cele mai populare preparate ale intregului an. Pentru faptul ca aici gasim vinete in orice sezon al anului, salata de vinete este un aperitiv care nu lipseste din meniul restaurantelor.Este usor de facut si nu contine prea multe ingrediente.

Deci sa trecem acum la modul de preparate al salatei.

Vinetele coapte la flacara sunt mult mai gustoase decat cele pe care le-ai face la o sursa de caldura fara flacara. Daca ai ocazia sa le coci deasupra unui gratar de gradina, cu atat mai bine.Eu le-am copt la flacara de la aragaz.

Coacem vinetele, dupa ce s-au copt le asezam intr-o sita (asezata deasupra unui vas de colectare), peste care vom presara putina sare, le acoperim cu un capac si le lasam sa se raceasca complet, timp in care se vor scurge de lichidul amarui pe care il contin.Vinetele se curata bine de coaja, eliminand orice urme de arsura. Atentie, nu folositi cutite de metal, ci instrumente din lemn, material plastic sau ceramica, in caz contrar, vinetele se vor inegri in urma oxidarii. Tot cu instrument nemetalic, se toaca vinetele bine de tot, eu am folosit un cutit ceramic Ernesto.

Am remarcat ca astfel se obtine cea mai buna salata de vinete, are gust foarte placut si aromat, total diferit daca am folosi mixerul.Important este sa fie tocate bine si sa nu se simta samburii sau vinisoarele, sa fie ca o pasta si nu ca o textura neplacuta, sau cu un aspect granulat.

E foarte buna si gustoasa si se poate pastra la frigider pentru a doua zi, dar sa fie intr-un vas inchis ermetic.

Pofta buna!

Specific: Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise