Pentru inceput, vinetele si ardeiul rosu le stergem bine cu un prosop si le coacem in cuptor, plita sau gratar, dupa cum va este mai usor. Dupa ce s-au copt le punem intr-o oala cu capac si le lasam 10 minute pentru a se inmuia coaja si a putea fi decojite mai usor.
Dupa ce le decojim le lasam sa se scurga de zeama intr-o strecuratoare, in acelasi timp se si racesc.
Cat se scurg vinetele si ardeiul, ne ocupam de maioneza: Galbenusul fiert il maruntim cu dosul unei linguri, peste acesta punem galbenusul crud si amestecam usor pana omogenizam bine ambele galbenusuri. Turnam putin cate putin din ulei si mixam usor, daca aveti impresia ca se taie puneti zeama de lamaie pentru a o lega la loc, la sfarsit puneti mustarul si mai mixati putin. Apoi o bagam la frigider pana terminam cu celelalte ingrediente.
Ceapa o taiem marunt, iar vinetele si ardeiul le tocam, eu le-am dat prin masina de tocat. Daca au mai lasat apa le mai punem cateva minute in strecuratoare(asa maruntite).
Intr-un bol punem vinetele si ardeiul tocate, peste punem si ceapa, maioneza si potrivim de sare. Amestecam totul pana omogenizam bine toate ingredientele.
Dam salata la frigider pana in momentul servirii. Noi am servit pe felii de paine alaturi de rosii cherry.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii