autor:

tania

» » , Aperitive, Salate reci

Baqdunsye-Pasta de patrunjel cu sos de susan(tahini)

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 22 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 22 februarie 2016

Ingrediente
-o legatura mare de patrunjel, -3-4 linguri tahini(pasta/sos de susan), -4 linguri zeama lamaie, -3-4 linguri apa calduta, -2 catei usturoi, -sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Este o pasta foarte frecvent gasita in majoritatea restaurantelor arabe, se serveste alaturi de kebab, frigarui de pui, gratar si mai ales cu peste fie prajit fie la cuptor.La noi se foloseste foarte mult patrunjelul in fel si fel de salate si mai ales crud.
Se stie, ca orice leguma are mineralele si vitaminele active in stare cruda. In momentul in care se actioneaza prin fierbere, coacere sau altfel de tratament termic, aceste vitamine si minerale isi pierd din capacitate, reducandu-se cu pina la 60-70%.Patrunjelul este o sursa foarte buna de vitamina C, B12, A si fier, el contine mai multa vitamina C decat lamaia, portocala sau varza, astfel intareste sistemul imunitar.
Cum preparam aceasta pasta? Se spala patrunjelul bine in apa cu sare si se lasa la scurs 5-7 minute.
Usturoiul si patrunjelul se taie nu prea fin si se vor pune in cana de blender. Adaugam celelalte ingrediente si se mixeaza pana devine o pasta omogena si de culoare verde deschis. Se poate folosi si blenderul vertical.Daca merge mai greu se mai adauga cateva linguri de apa calduta, trebuie sa tinem cont ca dupa 10-15 minute pasta se mai ingroasa, deci sa nu ne ingrijoram daca a iesit putin mai subtire.Aspectul final a acestei paste o veti vedea in pozele postate. Este o pasta foarte gustoasa, si se poate servi si ca un aperitiv. Este o delicatete, incercati ca nu o sa dati gres..!
Pofta buna!
Specific: Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Baqdunsye-Pasta de patrunjel cu sos de susan(tahini)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata asortata cu rosii si castraveti

Salata asortata cu rosii si castraveti

Se spala si se curata castravetii de coaja, ardeiul de cotor si seminte si ceapa. Rosiile se taie

27 voturi    14 comentarii
10 min
Salate reci
Salata Mediteraneo

Salata Mediteraneo

Se rupe salata intr-un bol de salata apoi se pun rosiile taiate felii si ceapa taiata joulienne,

1 vot    0 comentarii
10 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

16 voturi

Ingrediente

  • -o legatura mare de patrunjel
  • -3-4 linguri tahini(pasta/sos de susan)
  • -4 linguri zeama lamaie
  • -3-4 linguri apa calduta
  • -2 catei usturoi
  • -sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata cu pui Salata cu pui

Spalam salata, o uscam bine si o taiem potrivit, clatim rosiile si le taiem in patru. Pentru aceasta salata, am folosit paste fundite

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive cu carne
Salata vegetariana de quinoa cu fasole rosie, linte si branza feta Salata vegetariana de quinoa cu fasole rosie, linte si branza feta

Cum sa pregatesti quinoa: Pune quinoa intr-o sita si clateste-o cu apa rece de 2-3 ori pentru a elimina gustul amar al acesteia; Adauga

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de andive cu oua