Salata de Boeuf

Se pun la fiert.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Salata de Boeuf

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 6 morcovi
  • 10 cartofi fierti
  • 200 g mazare fiarta
  • zeama de lamaie
  • 4 oua
  • 6 castraveti murati
  • ulei pentru maioneza
  • mustar
  • sare

Mod de preparare

Se pun la fiert, in vase separate, cartofii, morcovul, mazarea si pieptul de pui.

Intre timp, tocam marunt si cubulete castravetii.

Cand legumele sunt fierte (verificam daca furculita intra in cartof/morvov), le scoatem din apa clocotita si le lasam putin sa se raceasca, apoi le tocam in acelasi mod, cubulete, cam la aceeasi dimensiune.

Dupa ce s-a fiert pieptul de pui, il dezosam, inlaturam pielea si il tocam cubulete.

Toate legumele tocate se amesteca, se adauga si mazarea fiarta si sare...si se amesteca intr-un vas preferabil de plastic sau sticla.

Se lasa deoparte si trecem la maioneza.

Doua galbenusuri bine fierte cu 2 galbenusuri crude, putin mustar si ulei, si facem maioneza pe care neaparat o amestecam cu o lingura de lemn pentru a nu se taia.

In cazul in care se taie, mai adaugam putin mustar, zeama de lamaie sau gheata!

Cand maioneza este gata, pastram putin intr-un bol pentru ornat, iar restul amestecam in salata.

Salata se orneaza dupa placul fiecaruia, cu masline, gogosari, albus de ou si tot ce mai aveti la indemana!

Craciun Fericit!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure