Se pun la fiert.
Se pun la fiert, in vase separate, cartofii, morcovul, mazarea si pieptul de pui.
Intre timp, tocam marunt si cubulete castravetii.
Cand legumele sunt fierte (verificam daca furculita intra in cartof/morvov), le scoatem din apa clocotita si le lasam putin sa se raceasca, apoi le tocam in acelasi mod, cubulete, cam la aceeasi dimensiune.
Dupa ce s-a fiert pieptul de pui, il dezosam, inlaturam pielea si il tocam cubulete.
Toate legumele tocate se amesteca, se adauga si mazarea fiarta si sare...si se amesteca intr-un vas preferabil de plastic sau sticla.
Se lasa deoparte si trecem la maioneza.
Doua galbenusuri bine fierte cu 2 galbenusuri crude, putin mustar si ulei, si facem maioneza pe care neaparat o amestecam cu o lingura de lemn pentru a nu se taia.
In cazul in care se taie, mai adaugam putin mustar, zeama de lamaie sau gheata!
Cand maioneza este gata, pastram putin intr-un bol pentru ornat, iar restul amestecam in salata.
Salata se orneaza dupa placul fiecaruia, cu masline, gogosari, albus de ou si tot ce mai aveti la indemana!
Craciun Fericit!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii