Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in doua-trei ape, apoi se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de foc, se acopera cratita cu un capac si se lasa fasolea sa se umfle cel putin o ora.
Dupa aceea, fasolea se clateste in apa rece intr-o sita, apoi se pune din nou la fiert in alta apa curata, impreuna cu putina sare. Pe parcursul fierberii se completeaza cu apa daca este necesar.
Dupa ce boabele au fiert bine si incep sa se zobeasca, se ia cratita de pe foc si se lasa fasolea sa se racoreasca.
Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.
Fasolea se da prin robotul de bucatarie, apoi se amesteca cu ceapa si uleiul.
Se serveste rece, intinsa pe paine.
Se poate servi cu rosii.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii