Salata de legume cu naut

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Salata de legume cu naut

Ingrediente

  • -1 dovlecel mic
  • -1 morcov
  • -1ardei
  • -200 gr naut fiert
  • -1 ceapa
  • -2 lingurite ghimbir taiat marunt
  • -1 lingurita mustar cu boabe
  • -1/2 lingurite seminte chimen
  • -1 lingura sos de soia
  • -2 linguri pasta de rosii
  • -100 ml apa sau fond de legume (supa )
  • -2 linguri ulei
  • -seminte de floarea soarelui.

Mod de preparare

Eu am folosit naut fiert acasa ,dar se poate folosi naut din conserva . Daca doriti sa fierbeti nautul atunci acesta trebuie pus in apa pentru 12 ore apoi spalat usor si pus la fiert in apa cu sare si frunze de dafin.

Dovlecelul l-am taiat cu curatatorul de legume in fasii lungi, dar se poate taia cubulete si va fi la fel de bun .

Curatam si taiem legumele sub forma si de marimea dorita.

Intr-un wok punem uleiul la incins si in el ghimbirul taiat cat mai mic si semintele de chimen . Lasam sa se caleasca cam 2 minute . Adaugam ceapa si mai lasam 1 minut. Punem pasta de rosii, mustarul boabe si sosul de soia . Cand da in clocot punem fondul de legume sau apa si morcovii . Daca doriti morcovi facuti bine atunci trebuie fie sa-I taiati mai marunt fie sa ii lasati mai mult. Eu i-am lasat cam 5 minute .

Punem dovlecelul si ardeiul si lasam sa se inmoaie putin. Cand considerati ca legumele sunt facute asa cum doriti ( atentie daca doriti sa fie facute bine atunci puneti un capac sau adaugati mai multa apa ) adaugam nautul . Acesta va absorbi si el din sosul rezultat acolo . Condimentam dupa gust si servim cu seminte de floarea soarelul presarate deasupra si cu paine prajita .

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi