autor:

Anca Rm

» » , , , Retete vegetariene, Salate de legume, Salate diverse, Salate reci

Salata de legume cu naut

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 februarie 2016

Ingrediente
-1 dovlecel mic, -1 morcov, -1ardei, -200 gr naut fiert, -1 ceapa, -2 lingurite ghimbir taiat marunt, -1 lingurita mustar cu boabe, -1/2 lingurite seminte chimen, -1 lingura sos de soia, -2 linguri pasta de rosii, -100 ml apa sau fond de legume (supa ), -2 linguri ulei, -seminte de floarea soarelui.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Eu am folosit naut fiert acasa ,dar se poate folosi naut din conserva . Daca doriti sa fierbeti nautul atunci acesta trebuie pus in apa pentru 12 ore apoi spalat usor si pus la fiert in apa cu sare si frunze de dafin.
Dovlecelul l-am taiat cu curatatorul de legume in fasii lungi, dar se poate taia cubulete si va fi la fel de bun .
Curatam si taiem legumele sub forma si de marimea dorita.
Intr-un wok punem uleiul la incins si in el ghimbirul taiat cat mai mic si semintele de chimen . Lasam sa se caleasca cam 2 minute . Adaugam ceapa si mai lasam 1 minut. Punem pasta de rosii, mustarul boabe si sosul de soia . Cand da in clocot punem fondul de legume sau apa si morcovii . Daca doriti morcovi facuti bine atunci trebuie fie sa-I taiati mai marunt fie sa ii lasati mai mult. Eu i-am lasat cam 5 minute .
Punem dovlecelul si ardeiul si lasam sa se inmoaie putin. Cand considerati ca legumele sunt facute asa cum doriti ( atentie daca doriti sa fie facute bine atunci puneti un capac sau adaugati mai multa apa ) adaugam nautul . Acesta va absorbi si el din sosul rezultat acolo . Condimentam dupa gust si servim cu seminte de floarea soarelul presarate deasupra si cu paine prajita .
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume cu naut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Se curata legumele si se lasa intregi, apoi se pun la fiert, impreuna cu pieptul de pui. Se spumeaza

13 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Salate reci
Salata de spanac cu branza de capra, capsuni si smochine

Salata de spanac cu branza de capra, capsuni si smochine

In primul rand frunzele de spanac trebuie sa fie spalate in apa cat mai rece si apoi uscate foarte

6 voturi    2 comentarii
10 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • -1 dovlecel mic
  • -1 morcov
  • -1ardei
  • -200 gr naut fiert
  • -1 ceapa
  • -2 lingurite ghimbir taiat marunt
  • -1 lingurita mustar cu boabe
  • -1/2 lingurite seminte chimen
  • -1 lingura sos de soia
  • -2 linguri pasta de rosii
  • -100 ml apa sau fond de legume (supa )
  • -2 linguri ulei
  • -seminte de floarea soarelui.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata de praz cu stafide, mere si maioneza Salata de praz cu stafide, mere si maioneza

Se spala prazul si se taie in rondele subtiri. Stafidele se pun la macerat in apa, vin alb demisec sau coniac. Se curata merele si

0 voturi    0 comentarii
15 min
Salate
Salata in straturi pentru iarna Salata in straturi pentru iarna

Se curata verzele de primele foi, apoi se toaca fideluta, fin. Se freaca fiecare varza tocata in parte, cu sare grunjoasa. Morcovul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Salata cu paste bacon, spanac si parmezan