autor:

Fara foto

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Spata de miel hot & spicy

Autor: diaconta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diaconta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2019

Ingrediente
2 felii generoase spată de miel, 6-7 căţei de usturoi, 1 lingura iaurt grecesc, 1 lingurita mustar cu hrean, 1 lingura ulei de masline, Condiment Hot&spicy(ardei iute), ½ lingurita Ierburi de Provance, Sare roz de Hymalaia, Piper cu lamâie, Coaja de lamâie, O crenguţă rozmarin, Ardei iute rosu uscat, 100 ml Supa de legume, 1 lingurita oţet balsamic, , Sos de ciuperci si gorgonzola:, 150 g ciuperci din conserva, 2 buc ceapa verde, 1 lingura faina, 200 g smântâna, 100 g gorgonzola, 100 ml apa, Sare,piper, Putin ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

1 vot

Mod de preparare

Eu nu mă împac foarte bine cu carnea de miel, dar dacă aceasta este condimentată foarte bine, poate fi foarte gustoasă.

De aceea am ales să pregătesc spata de miel foarte picantă,iar ca şi garnitură am avut un sos de ciuperci şi gorgonzola.

Cu ajutorul caserolei pentru marinare rapida Food Saver, am marinat carnea în iaurt, adăugând ierburi de Provence, condiment cu ardei iute Hot&spicy, usturoi, piper cu lamâie şi mustar cu hrean.

Toate aceste arome au pătruns foarte bine în carne în timpul procesului de marinare.

Pentru început am pregatit aparatul de vidat Food Saver si caserola pentru marinare, ajutoarele noastre de baza pentru aceasta operatiune.

Carnea am spalat-o si am uscat-o cu un servet de hârtie.Apoi am condimentat-o cu sare, piper cu lamâie, condiment hot&spicy, ierburi de Provence.

Usturoiul l-am zdrobit, apoi l-am amestecat cu uleiul ca si la mujdei, am pus mustarul si iaurtul. Cu acest amestec am uns bucatile de carne pe ambele parti si le-am asezat în caserola pentru marinare Food Saver.

Deasupra am razuit coaja de lamâie, ardeiul iute taiat felii, piper si rozmarinul.

Am pus capacul caserolei am rotit butonul caserolei în pozitia pentru marinare, am conectat caserola la aparatul de vidat cu ajutorul furtunului atasat, apoi am apasat butonul pentru vidare.

Am repetat operatiunea de doua ori pentru o marinare mai rapida.

Dupa aceasta,am mutat butonul pe pozitia “închis” pentru a sigila caserola.

Am pus caserola la frigider pentru jumatate de ora,daca nu aveti atata timp la dispozitie,ajunge chiar si 15 minute.

Dupa acest timp,am deschis caserola întorcând butonul caserolei în pozitia deschis,am pus bucatile de carne împreuna cu supa de legume si oţetul balsamic într-un vas ceramic,am acoperit cu folie si am pus la cuptor la 200 de grade.Dupa o ora,am scos folia si am redus temperatura la 180 de grade.

Intre timp am pegatit sosul de ciuperci.

Intr-o tigaie,am prajit ceapa verde cu putin ulei,am adaugat ciupercile si am mai lasat putin.

Am adaugat faina,am mai calit putin,am condimentat,am pus smântâna si apa si am lasat sa fiarba putin.

La final am adaugat gorgonzola si am mai lasat pâna ce aceasta s-a topit.

Am pus carnea de miel deasupra sosului si am servit fierbinte.



S-aveţi poftă !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spata de miel hot & spicy" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Amestecam intr-un bol sare, piper, boia, ulei si cateii de usturoi dati prin presa, cu o pensula

2 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Retete de Pasti

"Oua imbracate"

Ouale fierte, tari, le curatam de coaja. Sfecla, o fierbem sau o coacem la cuptor. Cand este gata

8 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 felii generoase spată de miel
  • 6-7 căţei de usturoi
  • 1 lingura iaurt grecesc
  • 1 lingurita mustar cu hrean
  • 1 lingura ulei de masline
  • Condiment Hot&spicy(ardei iute)
  • ½ lingurita Ierburi de Provance
  • Sare roz de Hymalaia
  • Piper cu lamâie
  • Coaja de lamâie
  • O crenguţă rozmarin
  • Ardei iute rosu uscat
  • 100 ml Supa de legume
  • 1 lingurita oţet balsamic
  • Sos de ciuperci si gorgonzola:
  • 150 g ciuperci din conserva
  • 2 buc ceapa verde
  • 1 lingura faina
  • 200 g smântâna
  • 100 g gorgonzola
  • 100 ml apa
  • Sare,piper
  • Putin ulei

Raporteaza reteta

Retete
de diaconta
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastră în ziua de Paste. Face parte din tradiţie, tradiţii pe

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Retete de Pasti
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina. Se lasa sa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Rulada din muschiulet de porc

Rulada din muschiulet de porc

O ruladă foarte arătoasă dar şi foarte gustoasă,care arată foarte bine pe masă ,mai ales dacă

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu frisca, banane si kiwi Rulada cu frisca, banane si kiwi

Rulada cu fructe proaspete si frisca este prajitura in fata careia nimeni nu ar putea rezista prea mult. Este aromata, racoroasa si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry

Se pune untul la topit in tigaia de fonta. Se inteapa usor cotletele cu varful la cutit pe ambele parti, astfel untul va patrunde

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Drob de pasare