Pui marinat la cuptor

Bucatile de pui se spala si se sterg cu servete de hartie.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pui marinat la cuptor

Ingrediente

  • 2 ciocanele de pui
  • 2 jumătăţi superioare
  • 2 aripioare
  • 2 bucăţi de piept
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • condimente pentru pui
  • condimente pentru grătar
  • cimbru uscat
  • un praf de boia iute
  • 2 căţei mari de usturoi
  • zeama de la 2 felii de lămâie

Mod de preparare

Bucăţile de pui se spală şi se şterg cu şervete de hârtie.

Într-un castron se pun uleiul, condimentele, sare, piper, cimbru uscat, boiaua, usturoiul ras fin şi zeama de lămâie. Se amestecă bine.

Se pune carnea în castron şi se unge bine pe toate părţile cu marinata.

Se dă vasul la frigider pentru 30 de minute.

Se pune apoi carnea într-o tavă neunsă şi se dă la cuptor la 180 grade cu ventilaţie până se rumeneşte frumos.

La servire se adaugă felii de lămâie şi pătrunjel proaspăt tocat.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise