autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Piept de rata afumat

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 mai 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 mai 2019

Ingrediente
6 bucati piept de rata gotica, adica piept de ratoi fiindca ratele sunt mai mici, rotoii fiind foarte mari., 300 ml. vin, 1 lingura rasa de sare, 1 lingurita piper boabe, 1 lingurita rozmarin, 1 lingurita condimente pui, 2 linguri mari cu boia de ardei dulce, 1 capatana de usturoi, 4 cepe

Dificultate: Ridicata Timp: 6h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

In acest an am zis sa prepar si alte bunatati pentru masa de Paste, asa ca am adunat piept de rata de la ratele mele gotice si cu cateva zile inainte de marea sarbatoare am pus afumatoarea in functiune.

Se curata ceapa si usturoiul, se tine in bucati se se pun intr-un vas, se adauga toate condimentele, sare, vin si se pun bucatile de piept de rata, se amesteca si se lasa la macerat cam trei zile. Din cand in cand se amesteca pieptii de rata in compozitie sa cuprinda macerarea toate bucatile. Cu 12 ore inainte de afumare, se scot din vas si se atarna in afumatoare la scurs. Este bine sa se faca aceasta operatiune seara si a doua zi sa se afume. Se afuma cu lemn tare de cires sau stejar, noi am afumat cu stejar, gustul si aroma este deosebita. Se lasa la afumat cam 6 ore sau pana cand gustati si vedeti ca sau patruns bine. Sa aveti pofta si la pofta dragilor la un deliciu vanatoresc.

Carnea de rata gotica sau muta cum i se mai spune este o carne rosie de vanat. Ratele gotice sunt intre salbatec si domestic, ele isi aduna ouale si clocesc acolo unde depun oua, daca le schimbi locul nu vor mai cloci!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata afumat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Amestecati ingredientele pregatite pentru marinare si ungeti cu acestea bucata de carne de miel.

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Baton de casa

Baton de casa

Se unge tava cu putin unt. Se amesteca 250 gr lapte praf cu 100 g cacao. Se fierb 150 ml apa cu

9 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

6h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 6 bucati piept de rata gotica
  • adica piept de ratoi fiindca ratele sunt mai mici
  • rotoii fiind foarte mari.
  • 300 ml. vin
  • 1 lingura rasa de sare
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita condimente pui
  • 2 linguri mari cu boia de ardei dulce
  • 1 capatana de usturoi
  • 4 cepe

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

253 voturi    44 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

8 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Ied copt in ierburi aromatice