Ingrediente
6 bucati piept de rata gotica, adica piept de ratoi fiindca ratele sunt mai mici, rotoii fiind foarte mari., 300 ml. vin, 1 lingura rasa de sare, 1 lingurita piper boabe, 1 lingurita rozmarin, 1 lingurita condimente pui, 2 linguri mari cu boia de ardei dulce, 1 capatana de usturoi, 4 cepe
Dificultate: Ridicata | Timp: 6h 20 min
3 voturi
Mod de preparare
Se curata ceapa si usturoiul, se tine in bucati se se pun intr-un vas, se adauga toate condimentele, sare, vin si se pun bucatile de piept de rata, se amesteca si se lasa la macerat cam trei zile. Din cand in cand se amesteca pieptii de rata in compozitie sa cuprinda macerarea toate bucatile. Cu 12 ore inainte de afumare, se scot din vas si se atarna in afumatoare la scurs. Este bine sa se faca aceasta operatiune seara si a doua zi sa se afume. Se afuma cu lemn tare de cires sau stejar, noi am afumat cu stejar, gustul si aroma este deosebita. Se lasa la afumat cam 6 ore sau pana cand gustati si vedeti ca sau patruns bine. Sa aveti pofta si la pofta dragilor la un deliciu vanatoresc.
Carnea de rata gotica sau muta cum i se mai spune este o carne rosie de vanat. Ratele gotice sunt intre salbatec si domestic, ele isi aduna ouale si clocesc acolo unde depun oua, daca le schimbi locul nu vor mai cloci!