autor:

Anca E. Voicu

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Rata la cuptor, cu portocala si vin

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2020

Ingrediente
1 rață,, 250 ml vin alb,, 500 ml apă,, 50 ml ulei,, 1 linguriță sare,, 1 lingură mirodenii: cimbru, oregano, boia dulce, coriandru, măghiran, rozmarin, , Pentru garnitură:, 800 g cartofi noi,, 1 l apă,, 1 linguriță rasă sare,, 100 g unt,, Mărar, după gust

Dificultate: Ridicata Timp: 4h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru că noi nu mâncăm miel, am hotărât ca anul acesta, pentru Paște să pregătim rață. Am am lăsat-o la marinat cu vin, portocală și mirodenii, apoi am dat-o la cuptor. Pentru garnitură, am ales cartofi natur cu unt și mărar.





Se pârleşte rața, se spală, se așază într-o tavă. Se unge pielea cu ulei şi apoi se toarnă peste ea sucul de la o portocală amestecat cu vinul alb, sare și mirodenii. Toate sucurile vor curge în tavă și se vor pătrunde aromele la marinat. Se lasă la marinat așa o oră, apoi se întoarce și pe partea cealaltă și se mai lasă la marinat o oră.

După acest timp, se adaugă apă în tavă și se dă tava la cuptor pentru 2 ore, la foc mic.



Pentru garnitură, se curăță și se spală cartofii, se pun la fiert într-o oală cu un litru de apă și o linguriță de sare. Când s-au fiert, se dau de pe foc, se scurg de apă, se adaugă untul și mărarul spălat și tocat foarte mărunt și se amestecă.



Timp de pregătire: 2h 20min

Timp de coacere: 2h

Porţii: 6



Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/04/rata-la-cuptor-cu-portocala-si-vin.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata la cuptor, cu portocala si vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Chec in foietaj

Chec in foietaj

Tava de chec se unge cu ulei sau se pune hartie de copt, apoi se intinde in ea aluatul de foietaj,

2 voturi    1 comentariu
35 min
Retete de Pasti
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Carnea bine spalata si portionata, se pune la fiert, in apa rece, cu o lingurita rasa de sare. Lasam

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nelu , 17 mai 2020

    Tare buna si ce frumos este rumenita !

  • Fara foto

    Sonya , 04 mai 2020

    Foarte buna, imi place mult.

  • Fara foto

    Maman , 27 aprilie 2020

    Wauuu. ce bine arata si ce gustoasa este. bravooo.

    • Fara foto

      Cristina , 24 aprilie 2020

      Foarte bine arata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

4h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 rață,
  • 250 ml vin alb,
  • 500 ml apă,
  • 50 ml ulei,
  • 1 linguriță sare,
  • 1 lingură mirodenii: cimbru
  • oregano
  • boia dulce
  • coriandru
  • măghiran
  • rozmarin
  • Pentru garnitură:
  • 800 g cartofi noi,
  • 1 l apă,
  • 1 linguriță rasă sare,
  • 100 g unt,
  • Mărar
  • după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Nelu

Tare buna si ce frumos este rumenita !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Rulada cu bureti (opintici) Rulada cu bureti (opintici)

Intr-un vas se pun untura, smantana, praful de copt, oul, sarea, faina de grau si se framanta aluatul pana se dezlipeste de pe maini.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Rulouri din piept de pui