Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vita pe care am tinut-o in frigider o ora, ungem carnea pe toate partile cu ulei sare.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata
Friptura de vita la cuptor

Ingrediente

  • 1 kg carne de vită intreagă (mușchi)
  • 4 linguri ulei
  • 50 g de unt
  • piper și sare

Mod de preparare

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm 15 min la temperatura camerei.

Punem tigaia să fie incălzită si adăugăm carnea pe care o rumenim pe toate părțile până prinde o crustă, apoi o punem in cuptor și adaugăm zeama peste carne.

Punem pentru 30 min cu 180 de grade C sau cu termometru de carne cu interiorul să fie de 60-65 de grade C pt a o scoate gata făcută bine.

Scoatem când e gata, o acoperim cu o foaie de hărtie de copt și o lăsăm să se odihnească 15 min. Apoi o feliem cum vrem pt a o servi cu salate, in sandwich-uri.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Salata de icre

Salata de icre

Reteta de salata de icre. Cum faci acasa salata de icre.

Salata de icre
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor