Cotlete de porc umplute cu fasole verde si ciuperci in mantie de prapur de miel

Cotletele se spala si se zvanta, apoi se face un locas cu un cutit ascutit.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Cotlete de porc umplute cu fasole verde si ciuperci in mantie de prapur de miel

Ingrediente

  • 2 buc cotlete de porc,cu os,
  • o mana de fasole verde prefiarta si scursa bine,
  • o ceapa rosie,
  • o lingurita de amestec de condimente uscate(cimbrisor,piper,dafin,oregano,maghiran)
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare,
  • 1/2 lingurita de sare,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • ulei de masline,
  • cateva ciuperci champignion,
  • marar verde,
  • un galbenus,
  • 4 scobitori de bambus ,
  • folie de aluminiu,
  • 2 bucati de prapur de miel,
  • un praf de boia dulce

Mod de preparare

Cotletele se spala si se zvanta, apoi se face un locas cu un cutit ascutit, in partea superioara pe mijlocul laturii cu carne, fara a taia lateralele cotletelor, taietura dusa cu grija pana la os (portofele), le batem usor cu un ciocan de snitele pentru fragezire, apoi se sareaza si condimenteaza in interior si exterior.

Se da in cateva clocote fasolea verde se trece sub jet de apa rece(sau prefiarta ,congelata),se scurge bine.Ceapa se taie marunt,ciupercile curatate se feliaza.

Se incinge un strop de ulei de masline si se caleste un pic fasolea,ceapa si ciupercile,se sareaza si condimenteaza apoi se acopera cu un capac sa le inabusim pana scade tot lichidul lasat de legume.Se da tigaia la o parte,se lasa sa se raceasca si se adauga mararul taiat fin si galbenusul de ou.

Cu aceasta umplutura se umple fiecare cotlet,se prinde partea taiata cu cate 2 scobitori,se infasoara in prapur si se pun in tava mai inalta(forma de chec).Deasupra se stropeste cu un pic de ulei de masline,condimente,cateii de usturoi feliati,amestecul de legume deshidratate si se presara si un pic de boia dulce(sau picanta,dupa gust)..Se toarna un pahar de apa(sau vin,dupa preferinta) si se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor cca 25 minute apoi se ia folia si se mai lasa cca 15 minute,sa faca o crusta frumoasa deasupra.Cat este preparatul cald,se indeparteaza cele 4 scobitori de bambus.Se feliaza dupa ce s-a racit un pic.Este un aperitiv cald delicios pentru o masa festiva.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise