Friptura de iepure

Se spala carnea si se portioneaza in bucati mai mici.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Friptura de iepure

Ingrediente

  • jumatate de iepure (atat am avut eu)
  • sare, piper
  • 1 ceapa alba
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 2 crengute rozmarin
  • 2 foi de dafin
  • 2 lg ulei de masline
  • cartofi pentru garnitura

Mod de preparare

Se spala carnea si se portioneaza in bucati mai mici. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun bucatile intr-un bol. Ceapa si usturoiul se curata si se taie bucati. Se pun peste carne. Se toarna vinul, ueliul si se adauaga crengutele de rozmarin si foile de dafin. Se toarna totul intr-o punga speciala pentru cuptor. Se da la frigider pentru 2 ore, timp in care se mai scutura continutul pentru a se intrepatrunde bine aromele.

Dupa cele 2 ore, se scoate de la rece si se lasa jumatate de ora la temperatura camerei. Se introduce punga la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru cca 1 ora. Se scoate din cuptor si se goleste continutul pungii intr-o tava si se da din nou la cuptor pentru inca jumatate de ora sau pana se rumeneste frumos carnea. Intre timp se mai stropeste carnea cu sosul din tava. Tot acum se adauga si cartofii taiati in jumatate sau in patru, in functie de cat de mari sunt acestia, fierti in prealabil pe jumatate in apa cu sare.

Cand sunt gata facute atat carnea cat si cartofii, se scoate tava din cuptor si se serveste cu mare pofta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise