Intr-un vas mic (500 ml) punem ingredientele pentru marinada: sare, piper, usturoi zdrobit, sucul de lamaie.
Intr-un vas mic (500 ml) punem ingredientele pentru marinada: sare, piper, usturoi zdrobit, sucul de lamaie,100 ml vin alb demisec, uleiul si leusteanul. Leusteanul o parte l-am tocat ,si am lasat cateva frunze intregi pe care le-am batut putin cu muchia cutitului pentru a elibera aroma .
Amestecam totul pana cand se dizolva sarea.
Eu am folosit pulpa superioara din spate pe care am curatat-o de grasime. Am pus pulpa in punga si peste ea am turnat marinada. Am inchis punga foarte bine si am distribuit marinada pe toata suprafata carnii,i-am facut un masaj strasnic. In urmatoarele 24 de ore carnea va sta in frigider. Din cand in cand mai trebuie rasucita punga ca marinata sa ajunga pe toata bucata de carne.
Dupa ce carnea s-a odihnit o scoatem din punga si o prajim pe toate partile pana se rumeneste intr-o tigaie sau tava care se poate introduce in cuptor.
Cand carnea este rumenita frumos,turnam peste ea 150ml vin si o acoperim cu o folie de aluminiu si o punem in cuptorul incins la 200 grade pentru o ora. Timpul de coacere depinde si de cat de mare este bucata de carne si de cat de facuta va place sa o serviti (mai facuta sau mai in sange) .
Noi am servit carnea alaturi de amestec de legume gatite la aburi si stropite cu putin ulei de struguri si de sparanghel gatit pe gratar.
Va dorim pofta buna .
Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasaPlacinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasaSe spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.
Supa de toamna cu linte si oua de prepelitaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii