autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Afumaturi pentru Craciun

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 ianuarie 2020

Ingrediente
-ceafa de porc, -muschi de porc, -costita de porc, -slanina de porc, -rasol de porc, -sare dupa gust,este bine sa nu exagerati, -piper macinat, -usturoi facut mujdei, -oregano, -rozamrin, -foi de dafin.

Dificultate: Medie Timp: 8h

0 voturi

Mod de preparare

Imi plac obiceiurile stramosesti si imi place sa le pastrez cu sfintenie si sa le duc mai departe. Anul aceasta de ajun am pregatit ca in fiecare an afumaturi pentru sarbatorile de iarna!

Mod de preparare:

Intr-un vas mare se presoara sare, piper, mujdei de usturoi, oregano, rozmarin, foi de dafin, se asaza un rand de carne, iarasi un rand de condimente si sare si tot asa, pana la terminare si se da vasul intr-o incapere rece pentru cel putin o saptamana, asa carnea isi va trage sare si condimente si se va aromatiza.

Se pregatesc lemne de esenta tare, cires,stejar si cateva crengute de cetina verde.

Se asaza carnea in afumatoare si se da foc si fum si din cand in cand se baga cateva crengute de cetina,asta ca sa prinda o aroma deosebita.Se sta langa afumatoare cam o zi intreaga si se pregateste afumatura sa iasa bine.Din cand in cand se mai gusta si se mai racoreste cu cate un paharut de tuica de casa,asta ca sa incalzeasca sufletele si atmosfera.Dupa o zi minunata se lasa afumatura in afumatoare pe tot parcursul iernii sau pana se termina de consumat,asa ea se va usca si va fi extraordinar de buna.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Afumaturi pentru Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

8h

0 voturi

Ingrediente

  • -ceafa de porc
  • -muschi de porc
  • -costita de porc
  • -slanina de porc
  • -rasol de porc
  • -sare dupa gust,este bine sa nu exagerati
  • -piper macinat
  • -usturoi facut mujdei
  • -oregano
  • -rozamrin
  • -foi de dafin.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

253 voturi    44 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

8 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Toba de pasare