autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Piept de pui in sos de portocale

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 ianuarie 2019

Ingrediente
-4 bucati de piept de pui, -5 portocale, -1 lamaie, -1 lingurita sare, -1 lingurita rozmarin, -4 felii de paine, -50 gr unt

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se sareaza bucatile de piept de pui si se pun in tigaia incinsa in care s-a pus o bucatica de unt; se prajesc bucatile de piept pana se rumenesc.

Se taie portocalele in jumatati si se stoarce zeama in tigaie peste carne, se taie lamaia in doua si se stoarce zeama peste carne, se adauga mai spre final si rozmarinul. Se fierbe pana scade zeama si ramane un sos caramelizat de la dulceata portocalelor, apoi se opreste focul.

Se pune o bucatica de unt intr-o tigaie si cand se topeste, se pun felii de paine neagra la prajit, se prajesc pe ambele parti, mai bine spus se rumenesc si se scot pe un servetel sa se inlature surplusul de grasime.

Pe un platou se asaza doua bucati de piept de pui si cateva bucati de paine prajita.

Sa aveti pofta, dragilor la un altfel de deliciu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in sos de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
PIEPT DE PUI CU SOS DE PORTOCALE

PIEPT DE PUI CU SOS DE PORTOCALE

Pieptul de pui se lasa bucata intreaga, se aromeaza cu sare, ulei de masline si piper alb si se

9 voturi    14 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Coaste de porc cu dovlecel si cartofi gratinati

Coaste de porc cu dovlecel si cartofi gratinati

Se condimenteaza coastele cu sare, piper, boia, ulei si cimbru si se pun pe gratarul mediu incins.

3 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • -4 bucati de piept de pui
  • -5 portocale
  • -1 lamaie
  • -1 lingurita sare
  • -1 lingurita rozmarin
  • -4 felii de paine
  • -50 gr unt

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

236 voturi    43 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

5 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Carne de pui la cuptor