autor:

kok miori

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2020

Ingrediente
copanele dupa numarul persoanelor 4-5, 2 cepe potrivite taiate marunt, 1 ardei gras mare, 400 gr fasole verde congelata, 4 rosii potrivite taiate cuburi, 500 gr de ciuperci din conserva, 4-5 bucati de usturoi, 1 + 1/2pahar de orez spalat, 2 morcovi curatati taiati cuburi, 2 + 1/2 pahar cu supa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas care se poate folosi la cuptor si de asemeni de a praji in el fara sa se prinda alimentele, incalzim 2 -3 linguri de ulei de floarea soarelui si prajim copanelele pe care le-am condimentat putin pe o parte si cealalta. Dupa ce le-am prajit putin, le scoatem pe o farfurie.

In uleiul ramas incepem a praji legumele incepem cu morcovul si ceapa si pe rand amestecam restul inauntru-nu prajim mult -la urma adaugam orezul clatit si condimentam legumele cu paprica rosie si iute putin sare piper si doua fire de sofran care au fost dizolvate in doua linguri de apa. Amestecam totul bine si punem carnea deasupra si adaugam supa peste tot, dar sa nu acopere carnea.

Vasul cu toata compozitia vine transferat la cuptor incalzit la 200 de grade C, ptr 40 de minute.

Dupa 30 de minute daca vedeti ca aveti mult lichid puneti numai pe partea de jos ca sa usuce orezul si legumele.Totul trebuie sa fie rumenit usor si nu tare uscat.

Se serveste alaturi de o salata de frunze verzi sau castraveti murati .Este o mancare foarte delicioasa si usor de facut.

Pentru cei care sant vegani se poate pregati acest fel fara carne si supa folosind in locul ei ciuperci diferite si lichidul poate fi apa sau o supa de legume-lichidul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu orez

Spanac cu orez

Se incinge uleiul, se adauga ceapa maruntica, spanacul, rosia, patrunjelul, morcovul, sa se caleasca

12 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica de dovlecel , reteta pentru o alimentatie sanatoasa

Mancarica de dovlecel , reteta pentru o alimentatie sanatoasa

Dovlecelul se curata de coaja si se taie cubulete . Usturoiul se curata apoi se piseaza marunt .

3 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

7.5L Digital

- 33 %
899.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • copanele dupa numarul persoanelor 4-5
  • 2 cepe potrivite taiate marunt
  • 1 ardei gras mare
  • 400 gr fasole verde congelata
  • 4 rosii potrivite taiate cuburi
  • 500 gr de ciuperci din conserva
  • 4-5 bucati de usturoi
  • 1 + 1/2pahar de orez spalat
  • 2 morcovi curatati taiati cuburi
  • 2 + 1/2 pahar cu supa

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Rulada de spanac cu branza Rulada de spanac cu branza

Pentru foaia de aluat batem spuma tare cele 3 albusuri cu un praf de sare. Separat amestecam spanacul (decongelat si stors foarte bine

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Tocana de iepure Tocana de iepure

Am transat iepurele in bucati, iar pentru tocana am folosit doar pulpele. Din muschiuleti am facut ceva sofisticat, iar din restul o

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne
Aperitiv de andive cu gorgonzola