Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor

Intr-un vas care se poate folosi la cuptor si de asemeni de a praji in el fara sa se prinda alimentele, incalzim 2 -3 linguri de ulei.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor

Ingrediente

  • copanele dupa numarul persoanelor 4-5
  • 2 cepe potrivite taiate marunt
  • 1 ardei gras mare
  • 400 gr fasole verde congelata
  • 4 rosii potrivite taiate cuburi
  • 500 gr de ciuperci din conserva
  • 4-5 bucati de usturoi
  • 1 + 1/2pahar de orez spalat
  • 2 morcovi curatati taiati cuburi
  • 2 + 1/2 pahar cu supa

Mod de preparare

Intr-un vas care se poate folosi la cuptor si de asemeni de a praji in el fara sa se prinda alimentele, incalzim 2 -3 linguri de ulei de floarea soarelui si prajim copanelele pe care le-am condimentat putin pe o parte si cealalta. Dupa ce le-am prajit putin, le scoatem pe o farfurie.

In uleiul ramas incepem a praji legumele incepem cu morcovul si ceapa si pe rand amestecam restul inauntru-nu prajim mult -la urma adaugam orezul clatit si condimentam legumele cu paprica rosie si iute putin sare piper si doua fire de sofran care au fost dizolvate in doua linguri de apa. Amestecam totul bine si punem carnea deasupra si adaugam supa peste tot, dar sa nu acopere carnea.

Vasul cu toata compozitia vine transferat la cuptor incalzit la 200 de grade C, ptr 40 de minute.

Dupa 30 de minute daca vedeti ca aveti mult lichid puneti numai pe partea de jos ca sa usuce orezul si legumele.Totul trebuie sa fie rumenit usor si nu tare uscat.

Se serveste alaturi de o salata de frunze verzi sau castraveti murati .Este o mancare foarte delicioasa si usor de facut.

Pentru cei care sant vegani se poate pregati acest fel fara carne si supa folosind in locul ei ciuperci diferite si lichidul poate fi apa sau o supa de legume-lichidul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise