autor:

Brindusa_Aluculesei
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 mai 2020

Ingrediente
-3 bucati piept de rata, -6 pulpite de rata, -3 pipote, -700 gr.ceapa verde, -300 gr.usturoi verde, -1 capatana de usturoi, -400 gr.bulion de gogosari, -500 ml.vin, -1 legatura de leustean, - 1 lingurita piper boabe, -1 lingura sare, -1 lingurita condimente pentru pasare(legume deshidratate), -1 varf de cutit de chili, -5-6 foi dafin.

Dificultate: Medie Timp: 2h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune intr-un vas vinul, ceapa si usturoiul tocat, bulionul de gogosari, sarea, piperul, condimentele, chili, leusteanul tocat marunt si se amesteca.

Se pune jumatate din cantitate intr-o tava. Se adauga bucatile de carne si se toarna cealalta jumatate peste carne.

Se pune capac si se da tava la cuptor la foc potrivit pentru circa doua ore sau pana cand totul este gata.

Rata de tara fierbe mai greu ca rata de alimentara si de aceea trebuie sa stea mai mult la foc, sa iasa carnea buna si frageda.

Dupa care se scoate tava si se poate servi.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de rata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Amestecati ingredientele pregatite pentru marinare si ungeti cu acestea bucata de carne de miel.

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Baton de casa

Baton de casa

Se unge tava cu putin unt. Se amesteca 250 gr lapte praf cu 100 g cacao. Se fierb 150 ml apa cu

9 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • -3 bucati piept de rata
  • -6 pulpite de rata
  • -3 pipote
  • -700 gr.ceapa verde
  • -300 gr.usturoi verde
  • -1 capatana de usturoi
  • -400 gr.bulion de gogosari
  • -500 ml.vin
  • -1 legatura de leustean
  • - 1 lingurita piper boabe
  • -1 lingura sare
  • -1 lingurita condimente pentru pasare(legume deshidratate)
  • -1 varf de cutit de chili
  • -5-6 foi dafin.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

253 voturi    44 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

8 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Piept de rata cu ananas