Muschiulet de porc umplut cu fasole pastai si galbiori in mantie de prapur de miel

1.Muschiuletul se spala si se zvanta apoi se face cu un cutit ascutit,in partea superioara.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Muschiulet de porc umplut cu fasole pastai si galbiori in mantie de prapur de miel

Ingrediente

  • 1 muschiulet mic de porc
  • 300 g fasole pastai prefiarta
  • 1 ceapa rosie
  • o lingurita de amestec de condimente uscate (cimbrisor,piper,dafin,oregano,busuioc,maghiran)
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2-3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • un borcanel mic de galbiori
  • marar verde
  • un galbenus
  • 2 scobitori de bambus
  • folie de aluminiu
  • 1 bucata de prapur de miel
  • 100 g afumatura
  • o lingurita de boia dulce
  • cateva boabe de piper colorat

Mod de preparare

1.Muschiuletul se spala si se zvanta apoi se face cu un cutit ascutit,in partea superioara, o taietura pe mijlocul laturii lungi a carnii,fara a taia capetele,si usor cu un ciocan de snitele il batem cu grija, pentru fragezire apoi se sareaza si condimenteaza in interior si exterior.

2 Se da in cateva clocote mixul de fasole, se trece sub jet de apa rece,se scurge bine.Ceapa se taie marunt,galbiorii se preseaza usor in mana pentru a elimina cat mai multa saramura din ei.

Se incinge un strop de ulei de masline si se caleste un picafumatura taiata cubulete, fasolea,ceapa si galbiorii,se sareaza si condimenteaza apoi se acopera cu un capac sa le inabusim pana scade tot lichidul lasat de legume.Se da tigaia la o parte,se lasa sa se raceasca si se adauga mararul taiat fin si galbenusul de ou.

3.Cu aceasta umplutura se umple muschiuletul,se prinde partea taiata cu cate 2 scobitori,se infasoara in prapur si se pune in tava mai inalta(forma de chec).Deasupra se stropeste cu un pic de ulei de masline,condimente,cateii de usturoi feliati,amestecul de legume deshidratate si se presara si un pic de boia dulce(sau picanta,dupa gust),piperul boabe..Se toarna un pahar de apa(sau vin,dupa preferinta) si se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor cca 25 minute apoi se ia folia si se mai lasa cca 15 minute,sa faca o crusta frumoasa deasupra.Cat este preparatul cald,se indeparteaza scobitorile de bambus.Se feliaza dupa ce s-a racit un pic.Este un aperitiv cald delicios pentru o masa festiva.

sfat;pentru a nu sta muschiuletul umplut prea mult in lichid(pana incepe sa colocoteasca)adaugam apa peste el fierbinte si scurtam durata de a sta acoperit in cuptor.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Salata de icre

Salata de icre

Reteta de salata de icre. Cum faci acasa salata de icre.

Salata de icre
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor