Costite de porc glazurate, marinate in tamarin

Tamarindul il rupem marunt si il inmuiem in apa calduta 15 minute.

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Costite de porc glazurate, marinate in tamarin

Ingrediente

  • 1.5 kg coaste de porc
  • 1/2 lingurita paprika
  • 1/3 lingurita piper macinat
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 lingura tamarind
  • 80 ml ulei masline
  • 100 ml apa calduta
  • 1 lingura miere

Mod de preparare

Tamarindul il rupem marunt si il inmuiem in apa calduta 15 minute.

Toate condimentele le amestecam intr-un vas impreuna cu uleiul si usturoiul trecut prin presa.Adaugam tamarindul inmuiat. Amestecam bine si ungem coastele pe ambele parti cu aceasta compozitei, cu ajutorul unei pensule.Dam la rece cateva ore, cel mai bine pina a doua zi.

Asezam un gratar pe o tava termorezistenta si dam la cuptor pentru 2 ore, acoperit cu un capac sau hartie de copt inmuiata in apa.

Punem un pahar cu apa in tava.

Tinem la 160 de grade si ultimele 15 minute inlaturam hartia.

Servim coastele alaturi de piure de cartofi sau alta garnitura care va place.

Pofta mare sa aveti !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta