Friptura de ied

Intr-un vas se pun vinul alb, mustarul, sarea, tarhonul, cimbru, chili, piperul boabe, bulionul de gogosari.

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Friptura de ied

Ingrediente

  • -4 kg.carne de ied;
  • -4 linguri mustar;
  • -500 ml.vin alb;
  • -1 lingura rasa de sare;
  • -1 lingura tarhon,
  • -1 lingura cimbru;
  • -1 lingurita chili;
  • -4 cepe mari;
  • - 6 fire de usturoi verde;
  • -1 lingurita piper boabe;
  • -400 gr.bulion de gogosari;
  • -6 foi de dafin.

Mod de preparare

Intr-un vas se pun vinul alb, mustarul, sarea, tarhonul, cimbru, chili, piperul boabe, bulionul de gogosari si foile de dafin. Se amesteca si se obtine marinata.

Se portioneaza carnea de ied si se adauga in marinata. Se lasa de seara pana dimineata la marinat dupa care se da la cuptor intr-un vas cu capac sau cu folie de aluminiu. Se lasa la foc potrivit pentru circa doua ore sau depinde de focul la care doriti sa il pregatiti.

Eu am pregatit la foc potrivit sa iasa carnea frageda si delicioasa.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor la o reteta absolut fabuloasa!

Dieferenta intre carnea de ied si cea de miel este seul, la ied nu gasesti seu prea mult, aproape deloc as putea spune dar la un miel gasesti seu din belsug. Mirosul se elimina datorita marinatei si timpului de gatire!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc