Friptura de ied

Intr-un vas se pun vinul alb, mustarul, sarea, tarhonul, cimbru, chili, piperul boabe, bulionul de gogosari.

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Friptura de ied

Ingrediente

  • -4 kg.carne de ied;
  • -4 linguri mustar;
  • -500 ml.vin alb;
  • -1 lingura rasa de sare;
  • -1 lingura tarhon,
  • -1 lingura cimbru;
  • -1 lingurita chili;
  • -4 cepe mari;
  • - 6 fire de usturoi verde;
  • -1 lingurita piper boabe;
  • -400 gr.bulion de gogosari;
  • -6 foi de dafin.

Mod de preparare

Intr-un vas se pun vinul alb, mustarul, sarea, tarhonul, cimbru, chili, piperul boabe, bulionul de gogosari si foile de dafin. Se amesteca si se obtine marinata.

Se portioneaza carnea de ied si se adauga in marinata. Se lasa de seara pana dimineata la marinat dupa care se da la cuptor intr-un vas cu capac sau cu folie de aluminiu. Se lasa la foc potrivit pentru circa doua ore sau depinde de focul la care doriti sa il pregatiti.

Eu am pregatit la foc potrivit sa iasa carnea frageda si delicioasa.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor la o reteta absolut fabuloasa!

Dieferenta intre carnea de ied si cea de miel este seul, la ied nu gasesti seu prea mult, aproape deloc as putea spune dar la un miel gasesti seu din belsug. Mirosul se elimina datorita marinatei si timpului de gatire!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise