Pulpa de miel se pune la marinat cu cel putin 24 ore inainte de a face friptura.
Pulpa de miel se pune la marinat cu cel putin 24 ore inainte de a face friptura. Se da la frigider, se acopera vasul cu folie alimentara sau de aluminiu. Se scoate carnea din frigider cu 2-3 ore inainte de a fi bagata in cuptor.
Friptura de miel eu o fac astfel: tamponez carnea de excesul de marinada, o las sa se zvante. Pun la incins o tigaie cu 2-3 linguri ulei de masline. Prajesc putin carnea in ulei, apoi o transfer intr-o tava. Peste uleiul din tigaie pun putin din marinada in care a stat carnea, dupa care o pun peste carnea din tava. Dau tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 1 ora si 30 minute. Daca mai este nevoie mai completez in tava cu cate putin din marinada, sa nu scada de tot sosul care se formeaza in tava. Se intoarce carnea in cuptor pe ambele parti.
Dovleacul se spala si se sterge cu un prosop de bucatarie. Se taie in bucati, cam atat cat doriti sa fie o portie de dovleac in farfurie. Dupa coacere se scobeste si se scoate o parte din miez, facand loc sa punem ciupercile in dovleac.
Ghebele se curata bine de impuritati. Se pun pe un prosop de bucatarie si se lasa sa se scurga bine de apa. Intr-o tigaie se pune la incins 2 linguri ulei si 1 lingura unt. Se adauga ghebele si se prajesc la foc iute. Se pudreza cu sare si piper si se tin in continuare la foc iute pana zeama lasata scade. La final se adauga usturoiul pisat si patrunjelul tocat fin.
Sosul de dovleac se obtine astfel: intr-un blender se pune o parte din sosul lasat de friptura de miel(sosul se strecoara). Se adauga 2-3 linguri de dovleac copt si se mixeaza. Sosul trebuie sa fie fierbinte. La final se adauga un cub mic de unt si daca este necasar se mai adauga putina sare.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii