Friptura de miel cu ghebe sotate si sos de dovleac

Pulpa de miel se pune la marinat cu cel putin 24 ore inainte de a face friptura.

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Friptura de miel cu ghebe sotate si sos de dovleac

Ingrediente

  • Carne de miel(eu am avut o pulpa)
  • 500 gr ghebe proaspete
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • 3-4 graunti de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 dovleac placintar(mai mititel)
  • Marinada pentru carnea de miel: 500 ml vin roze demisec, 1 ceapa tocata pestisor, 3 graunti de usturoi tocat marunt, 1 lingurita boabe de piper si ienibahar, 1 lingura sare, 1-2 linguri miere, cimbru, menta

Mod de preparare

Pulpa de miel se pune la marinat cu cel putin 24 ore inainte de a face friptura. Se da la frigider, se acopera vasul cu folie alimentara sau de aluminiu. Se scoate carnea din frigider cu 2-3 ore inainte de a fi bagata in cuptor.

Friptura de miel eu o fac astfel: tamponez carnea de excesul de marinada, o las sa se zvante. Pun la incins o tigaie cu 2-3 linguri ulei de masline. Prajesc putin carnea in ulei, apoi o transfer intr-o tava. Peste uleiul din tigaie pun putin din marinada in care a stat carnea, dupa care o pun peste carnea din tava. Dau tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 1 ora si 30 minute. Daca mai este nevoie mai completez in tava cu cate putin din marinada, sa nu scada de tot sosul care se formeaza in tava. Se intoarce carnea in cuptor pe ambele parti.

Dovleacul se spala si se sterge cu un prosop de bucatarie. Se taie in bucati, cam atat cat doriti sa fie o portie de dovleac in farfurie. Dupa coacere se scobeste si se scoate o parte din miez, facand loc sa punem ciupercile in dovleac.

Ghebele se curata bine de impuritati. Se pun pe un prosop de bucatarie si se lasa sa se scurga bine de apa. Intr-o tigaie se pune la incins 2 linguri ulei si 1 lingura unt. Se adauga ghebele si se prajesc la foc iute. Se pudreza cu sare si piper si se tin in continuare la foc iute pana zeama lasata scade. La final se adauga usturoiul pisat si patrunjelul tocat fin.

Sosul de dovleac se obtine astfel: intr-un blender se pune o parte din sosul lasat de friptura de miel(sosul se strecoara). Se adauga 2-3 linguri de dovleac copt si se mixeaza. Sosul trebuie sa fie fierbinte. La final se adauga un cub mic de unt si daca este necasar se mai adauga putina sare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

Se spala fasolea, apoi se pune in apa rece, la hidratat.

Iahnie de fasole
Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si bezea
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor