Ingrediente
1 -1,5 kg platica proaspata, 100 ml suc de rosii cu ardei(facut in casa), 7-8 catei de usturoi, 2 linguri de sare grunjoasa, 2 l apa, piper, cimbru, un ardei iute, patrunjel verde, 1 lingura de legume deshidratate
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
1 vot
Mod de preparare
Dupa ce au stat ceva timp la sare (cateva minute sau se poate condimenta cu sare, de seara, pentru a doua zi), se frig pe gratarul cu carbuni, pe ambele parti. Cu dosul lamei unui cutit, se razuie arsura care ramane dupa coacere.
Se pune la fiert sucul de rosii cu apa, sare si piper, cu legumele deshidratate. Dupa cateva clocote, se adauga si usturoiul feliat, praful de cimbru si, dupa ce oprim focul, adaugam patrunjelul tocat fin si ardeiul iute, taiat pe lung, in patru.
Aceasta zeama se toarna fierbinte peste pestele copt, apoi se acopera cu un capac, cateva minute, pentru o aromatizare perfecta.
Se poate servi cu mamaliguta.
Pofta buna!