autor:

anuta

» » , Mancaruri cu peste, Retete la gratar

Saramura de platica

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 mai 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 mai 2017

Ingrediente
1 -1,5 kg platica proaspata, 100 ml suc de rosii cu ardei(facut in casa), 7-8 catei de usturoi, 2 linguri de sare grunjoasa, 2 l apa, piper, cimbru, un ardei iute, patrunjel verde, 1 lingura de legume deshidratate

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pestele se curata de intestine, de solzi, apoi se cresteaza in partea de sus, unde carnea este mai groasa, se spala, se scurge bine si se condimenteaza cu un praf de sare grunjoasa.

Dupa ce au stat ceva timp la sare (cateva minute sau se poate condimenta cu sare, de seara, pentru a doua zi), se frig pe gratarul cu carbuni, pe ambele parti. Cu dosul lamei unui cutit, se razuie arsura care ramane dupa coacere.

Se pune la fiert sucul de rosii cu apa, sare si piper, cu legumele deshidratate. Dupa cateva clocote, se adauga si usturoiul feliat, praful de cimbru si, dupa ce oprim focul, adaugam patrunjelul tocat fin si ardeiul iute, taiat pe lung, in patru.

Aceasta zeama se toarna fierbinte peste pestele copt, apoi se acopera cu un capac, cateva minute, pentru o aromatizare perfecta.

Se poate servi cu mamaliguta.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de platica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Marinata a la Jamie Oliver pentru carne de oaie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Marinata a la Jamie Oliver pentru carne de oaie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Carnea se taie in bucati egale, de circa 2,5 cm. Condimentele pentru marinata se pun in mojar si

0 voturi    0 comentarii
15 min
Retete la gratar
Frigarui la gratar

Frigarui la gratar

Se taie carnea in bucatele mici (2-3 cm). Procedam la fel si cu :rosiile, ardeii, ciupercile si

6 voturi    2 comentarii
45 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 -1,5 kg platica proaspata
  • 100 ml suc de rosii cu ardei(facut in casa)
  • 7-8 catei de usturoi
  • 2 linguri de sare grunjoasa
  • 2 l apa
  • piper
  • cimbru
  • un ardei iute
  • patrunjel verde
  • 1 lingura de legume deshidratate

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Retete la gratar

Piept la gratar cu legume Piept la gratar cu legume

Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Peste condimentat la gratar Peste condimentat la gratar

Pestele se decongeleaza, se spala, se curata, iar dupa scurgere, se sterge bine cu servetele de bucatarie, sa eliminam apa care ar putea

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Carne la gratar