Pestele se curata de intestine, de solzi.
Pestele se curata de intestine, de solzi, apoi se cresteaza in partea de sus, unde carnea este mai groasa, se spala, se scurge bine si se condimenteaza cu un praf de sare grunjoasa.
Dupa ce au stat ceva timp la sare (cateva minute sau se poate condimenta cu sare, de seara, pentru a doua zi), se frig pe gratarul cu carbuni, pe ambele parti. Cu dosul lamei unui cutit, se razuie arsura care ramane dupa coacere.
Se pune la fiert sucul de rosii cu apa, sare si piper, cu legumele deshidratate. Dupa cateva clocote, se adauga si usturoiul feliat, praful de cimbru si, dupa ce oprim focul, adaugam patrunjelul tocat fin si ardeiul iute, taiat pe lung, in patru.
Aceasta zeama se toarna fierbinte peste pestele copt, apoi se acopera cu un capac, cateva minute, pentru o aromatizare perfecta.
Se poate servi cu mamaliguta.
Pofta buna!
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii