autor:

anuta

» » , Mancaruri cu peste, Retete la gratar

Saramura de platica

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 mai 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 mai 2017

Ingrediente
1 -1,5 kg platica proaspata, 100 ml suc de rosii cu ardei(facut in casa), 7-8 catei de usturoi, 2 linguri de sare grunjoasa, 2 l apa, piper, cimbru, un ardei iute, patrunjel verde, 1 lingura de legume deshidratate

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pestele se curata de intestine, de solzi, apoi se cresteaza in partea de sus, unde carnea este mai groasa, se spala, se scurge bine si se condimenteaza cu un praf de sare grunjoasa.

Dupa ce au stat ceva timp la sare (cateva minute sau se poate condimenta cu sare, de seara, pentru a doua zi), se frig pe gratarul cu carbuni, pe ambele parti. Cu dosul lamei unui cutit, se razuie arsura care ramane dupa coacere.

Se pune la fiert sucul de rosii cu apa, sare si piper, cu legumele deshidratate. Dupa cateva clocote, se adauga si usturoiul feliat, praful de cimbru si, dupa ce oprim focul, adaugam patrunjelul tocat fin si ardeiul iute, taiat pe lung, in patru.

Aceasta zeama se toarna fierbinte peste pestele copt, apoi se acopera cu un capac, cateva minute, pentru o aromatizare perfecta.

Se poate servi cu mamaliguta.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de platica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Mici de casa

Mici de casa

Cu ajutorul unui robot de bucatari mixati carnea de vita si porc adaugand supa putin cate putin,

9 voturi    0 comentarii
15h
Retete la gratar
Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida

Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida

Intr-un bol, se pune pieptul curatat, spalat, feliat, apoi taiat in bucati mai mici; se adauga sare

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete la gratar

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 -1,5 kg platica proaspata
  • 100 ml suc de rosii cu ardei(facut in casa)
  • 7-8 catei de usturoi
  • 2 linguri de sare grunjoasa
  • 2 l apa
  • piper
  • cimbru
  • un ardei iute
  • patrunjel verde
  • 1 lingura de legume deshidratate

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Kebab de pui in stil mediteranean Kebab de pui in stil mediteranean

Taie pieptul de pui în bucăți de aproximativ 2 cm. Pregătește primele 4 kebab-uri, introducând o bucată de carne de

0 voturi    0 comentarii
40 min
Fripturi
Pui in sos butter lemon cu sote de ciuperci Pui in sos butter lemon cu sote de ciuperci

Untul se freaca spuma. Se adauga restul ingredientelor si se freaca pana la omogenizare. Compozitia se da deoparte si ne ocupam de pieptul

0 voturi    0 comentarii
59 min
Mancaruri cu carne
Rulouri de ficatei la gratar