autor:

anuta

» » , Mancaruri cu peste, Retete la gratar

Saramura de platica

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 mai 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 mai 2017

Ingrediente
1 -1,5 kg platica proaspata, 100 ml suc de rosii cu ardei(facut in casa), 7-8 catei de usturoi, 2 linguri de sare grunjoasa, 2 l apa, piper, cimbru, un ardei iute, patrunjel verde, 1 lingura de legume deshidratate

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pestele se curata de intestine, de solzi, apoi se cresteaza in partea de sus, unde carnea este mai groasa, se spala, se scurge bine si se condimenteaza cu un praf de sare grunjoasa.

Dupa ce au stat ceva timp la sare (cateva minute sau se poate condimenta cu sare, de seara, pentru a doua zi), se frig pe gratarul cu carbuni, pe ambele parti. Cu dosul lamei unui cutit, se razuie arsura care ramane dupa coacere.

Se pune la fiert sucul de rosii cu apa, sare si piper, cu legumele deshidratate. Dupa cateva clocote, se adauga si usturoiul feliat, praful de cimbru si, dupa ce oprim focul, adaugam patrunjelul tocat fin si ardeiul iute, taiat pe lung, in patru.

Aceasta zeama se toarna fierbinte peste pestele copt, apoi se acopera cu un capac, cateva minute, pentru o aromatizare perfecta.

Se poate servi cu mamaliguta.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de platica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Frigarui de creveti cu iz festiv

Frigarui de creveti cu iz festiv

Dupa ce cozile de crevete s-au dezghetat, le spalati sub un jet de apa rece si le stregeti cu un

9 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Retete la gratar
Pastrav la gratar

Pastrav la gratar

Condimentam pestele numai cu sare si piper pentu a ne bucura de aroma saramurii. Pentru saramura

7 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Retete la gratar

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 35 %
259.99 lei
169.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 -1,5 kg platica proaspata
  • 100 ml suc de rosii cu ardei(facut in casa)
  • 7-8 catei de usturoi
  • 2 linguri de sare grunjoasa
  • 2 l apa
  • piper
  • cimbru
  • un ardei iute
  • patrunjel verde
  • 1 lingura de legume deshidratate

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida

Intr-un bol, se pune pieptul curatat, spalat, feliat, apoi taiat in bucati mai mici; se adauga sare si piper dupa gust, oregano, zeama

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept la gratar cu legume Piept la gratar cu legume

Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Frigarui cu cartofi prajiti, chiftele de zucchine si sos