Ceafa la gratar cu legume

Feliile de carne se ung cu ulei si cu mirodeniile preferate.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Ceafa la gratar cu legume

Ingrediente

  • 5 felii de ceafa de porc
  • putin ulei pentru uns
  • Condimente:
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru
  • boia dulce
  • Pentru garnitura:
  • amestec de legume (cu orez, mazare, ardei si porumb)
  • 100 g unt
  • 2 linguri ulei
  • sare dupa gust
  • un varf de lingurita delikat

Mod de preparare

Feliile de carne se ung cu ulei si cu mirodeniile preferate, eu am pus boia dulce, cimbru, sare si piper negru macinat si se asaza pe gratarul electric, lasandu-le sa se rumeneasca bine.

Intre timp, se poate pregati garnitura. Amestecul de legume se rastoarna intr-o craticioara si se adauga peste el apa, cat sa-l acopere de grosimea a doua degete. Se adauga untul si uleiul, sare si delikat. Se lasa sa fiarba aprox 10 minute sau pana sunt gata (orezul s-a umflat). Eu am folosit amestec cu orez, mazare, ardei si porumb, care s-a fiert in aprox 10 minute, insa depinde de legumele de care dispune fiecare.

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/ceafa-la-gratar-cu-legume.html

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor