autor:

atelierul de retete

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Retete la gratar

Cotlete de manzat cu sos creol Chien

Autor: atelierul de retete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: atelierul de retete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 mai 2017

Ingrediente
2 cotlete de min. 600 - 700 grame/portie, ulei de masline, sare, piper, Sos Chien:, 1 ceapa verde, 2 catei de usturoi, cateva fire de patrunjel, 3 linguri de ulei de masline, 1 ardei iute maruntit sau chili, 100 ml de apa calda, sare, piper, suc de la o jumatate de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Incepem cu pregatirea gratarului: facem un foc frumos si lasam sa arda pana cand jarul e puternic, in jur de 300 de grade, daca aveti termometru.



Acum ne putem acum ocupa de sosul "Chien": pisati usturoiul, tocati marunt ceapa, ardeiul, patrunjelul. Amestecati tot, asezonati cu sare si piper, adaugati uleiul, sucul de lamaie si apa calda. Lasam deoparte sa se dezvolte aromele.



Carnea: ideal ar fi, cu 1 zi inainte, sa ungeti carnea cu ulei de masline, sa o acoperiti cu folie si sa o lasati in frigider pana a doua zi. Daca nu, procedati cum este scris in continuare.



Scoateti carnea din frigider 1h 1/2 inainte sa o puneti pe gratar, puneti sare, piper, ( ungeti cu ulei de masline, daca nu ati pregatit-o cu 1 zi inainte) si o lasam in asteptare, cuminte.



Cand jarul s-a format, puneti carnea pe gratar. Pentru cei care mananca bleu, (adica in sange spre crud), lasati 15 minute pe o parte si 10 min pe cealata. Ajustati timpul de frigere pe gratar, in functie de cum preferati sa mancati carnea. Mai mult - mai bine facut.



Scoateti carnea de pe gratar si lasati-o sa se odihneasca 15 minute, dupa care repuneti pe gratarul incins inca 3-4 minute.



Asezati pe farfurie, puneti deasupra sau pe langa sosul, n-ar strica si niste cartofi prajiti in untura de gasca :).



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de manzat cu sos creol Chien" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Mititei

Mititei

Carnea tocata pe care am cumparat-o, am mai dat-o inca o data prin masina de tocat sa fie mai fina.

4 voturi    0 comentarii
1h
Retete la gratar
Mititei de casa

Mititei de casa

Eu am tocat carnea de vita si carnea de porc prin sita de 2 mm...se toaca de doua ori. Imi place

27 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Retete la gratar

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 cotlete de min. 600 - 700 grame/portie
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • Sos Chien:
  • 1 ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • cateva fire de patrunjel
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 ardei iute maruntit sau chili
  • 100 ml de apa calda
  • sare
  • piper
  • suc de la o jumatate de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de atelierul de retete
Scoici St.Jacques cu trufe

Scoici St.Jacques cu trufe

Se pune untul in tigaia usor incalzita. Cand incepe sa capete o culoare aurie se pun scoicile. Se

0 voturi    2 comentarii
10 min
Retete de Craciun
Rosii cherry cu mac si caramel de otet balsamic

Rosii cherry cu mac si caramel de otet balsamic

1. Spalati si stergeti rosiile cu grija, astfel incat pedunculul (codita) sa ramana la locul ei.

0 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive
Tort Mont Blanc

Tort Mont Blanc

Decor braduti: Taiati cu un cutit zimtat diverse inaltimi de cornete. Cu grija, pentru ca sunt fragile.

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Somon la gratar cu sos de patrunjel si usturoi Somon la gratar cu sos de patrunjel si usturoi

Se condimentează peştele cu sare şi piper şi se frige pe grill. Usturoiul se curăţă şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri

1 vot    0 comentarii
30 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Zuchinni pizzette Zuchinni pizzette

Zuchinni se spala, se sterg si se taie rondele groase de circa 1 cm. Se ung rondelele de dovlecel pe ambele parti si se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive
Gulas(gulyas) de miel la ceaun