Mamaliga la grill cu branza si rosii uscate in ulei

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Mamaliga la grill cu branza si rosii uscate in ulei

Ingrediente

  • Mamaliga fierbinte, putin mai moale-aproximativ 1 kg(200 gr malai, 1,2 l apa)
  • 250 gr branza framantata
  • ½ borcan rosii uscate in ulei
  • 3-4 linguri ulei aromatizat
  • Sare, piper proaspat rasnit, fulgi de chili dupa gust
  • Pentru servit: oua, branza proaspata cu smantana, paprika afumata

Mod de preparare

Mamaliga, se face normal din cantitatile stiute de voi din apa, sare si faina de malai. Trebuie sa tineti cont sa o faceti putin mai moale ca de obicei, sa nu fie vartoasa, avand in vedere ca trebuie sa o turnati intr-o tava, iar atunci cand se raceste mamaliga se intareste.

In mamaliga fierbinte puneti branza framantata sfaramata intre degete si rosiile taiate in sferturi. Amestecati cu o lingura, apoi adaugati sare, piper proaspata rasnit, fulgi de chili si putin ulei aromatizat din borcanul in care au stat rosiile. Amestecati, gustati si potriviti de gust. Luati o tava pentru prajituri, umeziti o bucata de hartie de copt, o scurgeti bine si o intindeti in tava. Peste hartia de copt puneti mamaliga fierbinte si o nivelati cu o lingura. O lasati sa se raceasca complet. Taiati mamaliga rece in triunghiuri(patrate sau cercuri, ce doriti). Puneti pe foc o tigaie tip grill, pulverizati putin ulei in tigaie, iar cand aceasta devine fierbinte puneti bucatile de mamaliga si le lasati pe ambele parti pana se rumenesc.Se serveste mamaliga calda cu ou posat, branza dulce amestecata cu smantana grasa si pudram totul cu putina paprika afumata. Sa va fie de folos!!

TIPS: Ideea a fost de a servi un mic dejun copios. Mamaliga am inbogatit-o cu branza framantata si rosii uscate in ulei de masline, apoi rumenita la grill. In starea asta se poate servi atat rece cat si calda ca aperitiv. Pentru ca eu am pregatit-o pentru mic dejun, i-am adaugat cate un ou posat de fiecare persoana si cate o lingura de branza dulce amestecata cu smantana, pudrate cu paprika afumata. Nu ramane decat sa probati si sa constatati singuri cat este de delicios….

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise