autor:

Simona_Georgescu

» » , , Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne, Retete la gratar

Mititei facuti in casa

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2017

Ingrediente
800 gr pulpa de porc, 600 gr pulpa de vitel sau vita, sare si piper proaspat macinat dupa gust, 1 lingura paprika afumata, 2 linguri paprika dulce, 2 linguri cimbru uscat, 1 lingurita plina bicarbonat de sodiu, 200 ml apa calduta sau zeama de oase

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala carnurile, se curata de eventualele nervuri si fibre, se toaca in bucati si se marunteste bine la robotul de bucatarie. Daca folositi masina de carne, o treceti de 2 ori prin masina. Punem carnurile tocate in bolul robotului si adaptam carligul pentru framantat. Pornim robotul si lasam sa framante carnea 10 minute. Aici, mi-am facut o alta "dambla", am oprit putina carne din cea tocata pentru a incerca si niste mititei cu influente arabesti.

Am adaugat condimentele sare si piper proaspat macinat, paprika, cimbru si bicarbonat. Am pornit robotul si am lasat sa framante alte 10 minute. Din cand in cand, opream si curatam marginile cu o spatula. Am turnat cate putina apa calda, in timp ce robotul framanta mititeii, iar cand au ajuns loa culoarea, gustul si consistenta dorita, am oprit din framantat. In total, mititeii au fost framantati in jur de 30 minute. Am pus carnea intr-un bol, am presat-o putin sa nu ramana goluri de aer si am invelit-o bine in folie alimentara. Am lasat carnea la frigider o zi si jumatate, apoi cu mainile umede le-am dat forma de mititei si i-am prajit pe gratar la foc de lemne. Se servesc calzi cu mustarul preferat. Sa va fie de folos!!

Sfaturi:

1. apa sau zeama de oase sa fie calduta

2. gustati carnea si adaugati pastei mirodenii dupa gust

3. este important sa framantati bine carnea si sa o lasati la frigider cel putin 24 ore

4. la mititeii arabesti, am adaugat pe langa sare, piper, apa si bicarbonat, sumac si amestecul berbere

5. se poate adauga carne de oaie
Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei facuti in casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Frigarui de pui

Frigarui de pui

Pieptul de pui il taiem bucati potrivite, le asezam intr-o tava si acoperim cu lapte, acoperim cu

1 vot    0 comentarii
1h
Retete la gratar
Cotlet cu cascaval si mere coapte

Cotlet cu cascaval si mere coapte

Am bătut ușor carnea. Într-un castron am amestecat pasta de susan cu apa și condimentele,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Retete la gratar

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 800 gr pulpa de porc
  • 600 gr pulpa de vitel sau vita
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 lingura paprika afumata
  • 2 linguri paprika dulce
  • 2 linguri cimbru uscat
  • 1 lingurita plina bicarbonat de sodiu
  • 200 ml apa calduta sau zeama de oase

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

6 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Somon la gratar cu sos de patrunjel si usturoi Somon la gratar cu sos de patrunjel si usturoi

Se condimentează peştele cu sare şi piper şi se frige pe grill. Usturoiul se curăţă şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri

1 vot    0 comentarii
30 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Zuchinni pizzette Zuchinni pizzette

Zuchinni se spala, se sterg si se taie rondele groase de circa 1 cm. Se ung rondelele de dovlecel pe ambele parti si se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive
Frigarui cu pui si legume