autor:

Simona_Georgescu

» » , , Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne, Retete la gratar

Mititei facuti in casa

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2017

Ingrediente
800 gr pulpa de porc, 600 gr pulpa de vitel sau vita, sare si piper proaspat macinat dupa gust, 1 lingura paprika afumata, 2 linguri paprika dulce, 2 linguri cimbru uscat, 1 lingurita plina bicarbonat de sodiu, 200 ml apa calduta sau zeama de oase

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala carnurile, se curata de eventualele nervuri si fibre, se toaca in bucati si se marunteste bine la robotul de bucatarie. Daca folositi masina de carne, o treceti de 2 ori prin masina. Punem carnurile tocate in bolul robotului si adaptam carligul pentru framantat. Pornim robotul si lasam sa framante carnea 10 minute. Aici, mi-am facut o alta "dambla", am oprit putina carne din cea tocata pentru a incerca si niste mititei cu influente arabesti.

Am adaugat condimentele sare si piper proaspat macinat, paprika, cimbru si bicarbonat. Am pornit robotul si am lasat sa framante alte 10 minute. Din cand in cand, opream si curatam marginile cu o spatula. Am turnat cate putina apa calda, in timp ce robotul framanta mititeii, iar cand au ajuns loa culoarea, gustul si consistenta dorita, am oprit din framantat. In total, mititeii au fost framantati in jur de 30 minute. Am pus carnea intr-un bol, am presat-o putin sa nu ramana goluri de aer si am invelit-o bine in folie alimentara. Am lasat carnea la frigider o zi si jumatate, apoi cu mainile umede le-am dat forma de mititei si i-am prajit pe gratar la foc de lemne. Se servesc calzi cu mustarul preferat. Sa va fie de folos!!

Sfaturi:

1. apa sau zeama de oase sa fie calduta

2. gustati carnea si adaugati pastei mirodenii dupa gust

3. este important sa framantati bine carnea si sa o lasati la frigider cel putin 24 ore

4. la mititeii arabesti, am adaugat pe langa sare, piper, apa si bicarbonat, sumac si amestecul berbere

5. se poate adauga carne de oaie
Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei facuti in casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Intai pregatim marinada amestecand toate ingridentele impreuna.In marinada punem bucatile de piept

16 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Retete la gratar
Somon in folie de aluminiu preparat rapid pe gratar si garnitura de broccoli

Somon in folie de aluminiu preparat rapid pe gratar si garnitura de broccoli

Am marinat bucatile de somon in zeama de lamaie, o lingura de ulei de masline,un praf de nucsoara

0 voturi    1 comentariu
20 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 800 gr pulpa de porc
  • 600 gr pulpa de vitel sau vita
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 lingura paprika afumata
  • 2 linguri paprika dulce
  • 2 linguri cimbru uscat
  • 1 lingurita plina bicarbonat de sodiu
  • 200 ml apa calduta sau zeama de oase

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida

Intr-un bol, se pune pieptul curatat, spalat, feliat, apoi taiat in bucati mai mici; se adauga sare si piper dupa gust, oregano, zeama

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept la gratar cu legume Piept la gratar cu legume

Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Frigarui de pui stropite cu ulei de masline si busuioc