Ingrediente
800 gr pulpa de porc, 600 gr pulpa de vitel sau vita, sare si piper proaspat macinat dupa gust, 1 lingura paprika afumata, 2 linguri paprika dulce, 2 linguri cimbru uscat, 1 lingurita plina bicarbonat de sodiu, 200 ml apa calduta sau zeama de oase
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
3 voturi
Mod de preparare
Am adaugat condimentele sare si piper proaspat macinat, paprika, cimbru si bicarbonat. Am pornit robotul si am lasat sa framante alte 10 minute. Din cand in cand, opream si curatam marginile cu o spatula. Am turnat cate putina apa calda, in timp ce robotul framanta mititeii, iar cand au ajuns loa culoarea, gustul si consistenta dorita, am oprit din framantat. In total, mititeii au fost framantati in jur de 30 minute. Am pus carnea intr-un bol, am presat-o putin sa nu ramana goluri de aer si am invelit-o bine in folie alimentara. Am lasat carnea la frigider o zi si jumatate, apoi cu mainile umede le-am dat forma de mititei si i-am prajit pe gratar la foc de lemne. Se servesc calzi cu mustarul preferat. Sa va fie de folos!!
Sfaturi:
1. apa sau zeama de oase sa fie calduta
2. gustati carnea si adaugati pastei mirodenii dupa gust
3. este important sa framantati bine carnea si sa o lasati la frigider cel putin 24 ore
4. la mititeii arabesti, am adaugat pe langa sare, piper, apa si bicarbonat, sumac si amestecul berbere
5. se poate adauga carne de oaie