Gulas(gulyas) de miel la ceaun

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Gulas(gulyas) de miel la ceaun

Ingrediente

  • Cel mai gustos gulas este cel facut afara, in ceaun si nu are termen de comparatie cu cel facut pe aragaz. Noi l-am facut afara ,la padure, in apropierea albinutelor noastre( reteta este originala ,de la niste prieteni din Ungaria, adica de la mama ei, de acasa).
  • 800 g carne miel cu os
  • 1-2 linguri untura
  • 2 morcovi mari
  • 3 radacini patrunjel
  • putina telina
  • 2 cepe uscate
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3-4 fire usturoi verde
  • 6-700 g cartofi
  • 30-40 g chimen seminte
  • paprika
  • boia afumata
  • 2 linguri crema Gulas iute
  • piper negru macinat
  • patrunjel verde tocat
  • - pentru galuste :
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • faina cat cuprinde
  • 3-4 linguri apa minerala
  • sare

Mod de preparare

Curatam toate legumele si le taiem marunt.

Carnea o portionam si o spalam bine, apoi o lasam la scurs.

Focul este pornit, ceaunul este fixat, topim untura( este mai gustos cu untura , dar mai greu pentru stomac; puteti pune ulei in loc).

Toata ceapa o calim putin , apoi adaugam carnea, paprika, boia, , crema de gulas , piper, sare si carnea portionata.Chimenul eu il leg intr-un tifon, sa nu se raspindeasca in tot gulasul si il pun asa in ceaun.

Lasam sa se caleasca putin carnea pe toate partile, apoi adaugam 4-5 l apa si lasam sa fiarba bine carnea.

Cand carnea este aproape fiarta, adaugam zarzavatul taiat cuburi mici.

Lasam sa fiarba 20 de minute.

Adaugam apoi cartofii si ii lasam si pe ei sa fiarba.

Intre timp facem galustele amestecand bine, intr-un castonel oul cu uleiul si faina pusa atat cat sa iasa un aluat mai grosut ca la clatite.Adaugam apa minerala si faina daca mai este nevoie.

Tragem ceaunul la o parte si rupem galustele cu o lingurita( eu am un fel de...sita in care torn aluatul si galustele ies singure).

Le lasam sa fiarba 7-8 minute, dupa care tragem ceaunul deoparte si presaram deasupra patrunjel verde tocat.

Sa nu uitati sa scoateti tifonul cu semintele de chimen !

Servim gulasul alaturi de o salata de rosii cu castraveti sau un ardei iute.

Pofta buna sa aveti ! Sigur vi s-a facut deja foame , simtind mirosul imbietor al gulyasului...

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2016/05/gulasgulyas-de-miel-la-ceaun.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise