autor:

Sidy

» » , Mancaruri cu carne, Retete la gratar

Gulas(gulyas) de miel la ceaun

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 28 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 28 mai 2016

Ingrediente
Cel mai gustos gulas este cel facut afara, in ceaun si nu are termen de comparatie cu cel facut pe aragaz. Noi l-am facut afara ,la padure, in apropierea albinutelor noastre( reteta este originala ,de la niste prieteni din Ungaria, adica de la mama ei, de acasa)., , 800 g carne miel cu os, 1-2 linguri untura, 2 morcovi mari, 3 radacini patrunjel, putina telina, 2 cepe uscate, 1 legatura ceapa verde, 3-4 fire usturoi verde, 6-700 g cartofi, 30-40 g chimen seminte, paprika, boia afumata, 2 linguri crema Gulas iute, piper negru macinat, patrunjel verde tocat, , - pentru galuste :, 1 ou, 2 linguri ulei, faina cat cuprinde, 3-4 linguri apa minerala, sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Curatam toate legumele si le taiem marunt.
Carnea o portionam si o spalam bine, apoi o lasam la scurs.
Focul este pornit, ceaunul este fixat, topim untura( este mai gustos cu untura , dar mai greu pentru stomac; puteti pune ulei in loc).
Toata ceapa o calim putin , apoi adaugam carnea, paprika, boia, , crema de gulas , piper, sare si carnea portionata.Chimenul eu il leg intr-un tifon, sa nu se raspindeasca in tot gulasul si il pun asa in ceaun.
Lasam sa se caleasca putin carnea pe toate partile, apoi adaugam 4-5 l apa si lasam sa fiarba bine carnea.
Cand carnea este aproape fiarta, adaugam zarzavatul taiat cuburi mici.
Lasam sa fiarba 20 de minute.
Adaugam apoi cartofii si ii lasam si pe ei sa fiarba.
Intre timp facem galustele amestecand bine, intr-un castonel oul cu uleiul si faina pusa atat cat sa iasa un aluat mai grosut ca la clatite.Adaugam apa minerala si faina daca mai este nevoie.
Tragem ceaunul la o parte si rupem galustele cu o lingurita( eu am un fel de...sita in care torn aluatul si galustele ies singure).
Le lasam sa fiarba 7-8 minute, dupa care tragem ceaunul deoparte si presaram deasupra patrunjel verde tocat.
Sa nu uitati sa scoateti tifonul cu semintele de chimen !
Servim gulasul alaturi de o salata de rosii cu castraveti sau un ardei iute.
Pofta buna sa aveti ! Sigur vi s-a facut deja foame , simtind mirosul imbietor al gulyasului...

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2016/05/gulasgulyas-de-miel-la-ceaun.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas(gulyas) de miel la ceaun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Mici de casa

Mici de casa

Cu ajutorul unui robot de bucatari mixati carnea de vita si porc adaugand supa putin cate putin,

6 voturi    0 comentarii
15h
Retete la gratar
Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Creveti cu sos de chilli dulce acrisor

Pentru a decortica un crevete, apucati-i capul intre degetelul mare si aratator, apoi trageti-l si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Cel mai gustos gulas este cel facut afara
  • in ceaun si nu are termen de comparatie cu cel facut pe aragaz. Noi l-am facut afara ,la padure
  • in apropierea albinutelor noastre( reteta este originala ,de la niste prieteni din Ungaria
  • adica de la mama ei
  • de acasa).
  • 800 g carne miel cu os
  • 1-2 linguri untura
  • 2 morcovi mari
  • 3 radacini patrunjel
  • putina telina
  • 2 cepe uscate
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3-4 fire usturoi verde
  • 6-700 g cartofi
  • 30-40 g chimen seminte
  • paprika
  • boia afumata
  • 2 linguri crema Gulas iute
  • piper negru macinat
  • patrunjel verde tocat
  • - pentru galuste :
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • faina cat cuprinde
  • 3-4 linguri apa minerala
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida

Intr-un bol, se pune pieptul curatat, spalat, feliat, apoi taiat in bucati mai mici; se adauga sare si piper dupa gust, oregano, zeama

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept la gratar cu legume Piept la gratar cu legume

Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Pastrav la gratar cu menta