Gulas(gulyas) de miel la ceaun

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Gulas(gulyas) de miel la ceaun

Ingrediente

  • Cel mai gustos gulas este cel facut afara, in ceaun si nu are termen de comparatie cu cel facut pe aragaz. Noi l-am facut afara ,la padure, in apropierea albinutelor noastre( reteta este originala ,de la niste prieteni din Ungaria, adica de la mama ei, de acasa).
  • 800 g carne miel cu os
  • 1-2 linguri untura
  • 2 morcovi mari
  • 3 radacini patrunjel
  • putina telina
  • 2 cepe uscate
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3-4 fire usturoi verde
  • 6-700 g cartofi
  • 30-40 g chimen seminte
  • paprika
  • boia afumata
  • 2 linguri crema Gulas iute
  • piper negru macinat
  • patrunjel verde tocat
  • - pentru galuste :
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • faina cat cuprinde
  • 3-4 linguri apa minerala
  • sare

Mod de preparare

Curatam toate legumele si le taiem marunt.

Carnea o portionam si o spalam bine, apoi o lasam la scurs.

Focul este pornit, ceaunul este fixat, topim untura( este mai gustos cu untura , dar mai greu pentru stomac; puteti pune ulei in loc).

Toata ceapa o calim putin , apoi adaugam carnea, paprika, boia, , crema de gulas , piper, sare si carnea portionata.Chimenul eu il leg intr-un tifon, sa nu se raspindeasca in tot gulasul si il pun asa in ceaun.

Lasam sa se caleasca putin carnea pe toate partile, apoi adaugam 4-5 l apa si lasam sa fiarba bine carnea.

Cand carnea este aproape fiarta, adaugam zarzavatul taiat cuburi mici.

Lasam sa fiarba 20 de minute.

Adaugam apoi cartofii si ii lasam si pe ei sa fiarba.

Intre timp facem galustele amestecand bine, intr-un castonel oul cu uleiul si faina pusa atat cat sa iasa un aluat mai grosut ca la clatite.Adaugam apa minerala si faina daca mai este nevoie.

Tragem ceaunul la o parte si rupem galustele cu o lingurita( eu am un fel de...sita in care torn aluatul si galustele ies singure).

Le lasam sa fiarba 7-8 minute, dupa care tragem ceaunul deoparte si presaram deasupra patrunjel verde tocat.

Sa nu uitati sa scoateti tifonul cu semintele de chimen !

Servim gulasul alaturi de o salata de rosii cu castraveti sau un ardei iute.

Pofta buna sa aveti ! Sigur vi s-a facut deja foame , simtind mirosul imbietor al gulyasului...

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2016/05/gulasgulyas-de-miel-la-ceaun.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise