autor:

Sidy

» » , Mancaruri cu carne, Retete la gratar

Gulas(gulyas) de miel la ceaun

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 28 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 28 mai 2016

Ingrediente
Cel mai gustos gulas este cel facut afara, in ceaun si nu are termen de comparatie cu cel facut pe aragaz. Noi l-am facut afara ,la padure, in apropierea albinutelor noastre( reteta este originala ,de la niste prieteni din Ungaria, adica de la mama ei, de acasa)., , 800 g carne miel cu os, 1-2 linguri untura, 2 morcovi mari, 3 radacini patrunjel, putina telina, 2 cepe uscate, 1 legatura ceapa verde, 3-4 fire usturoi verde, 6-700 g cartofi, 30-40 g chimen seminte, paprika, boia afumata, 2 linguri crema Gulas iute, piper negru macinat, patrunjel verde tocat, , - pentru galuste :, 1 ou, 2 linguri ulei, faina cat cuprinde, 3-4 linguri apa minerala, sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Curatam toate legumele si le taiem marunt.
Carnea o portionam si o spalam bine, apoi o lasam la scurs.
Focul este pornit, ceaunul este fixat, topim untura( este mai gustos cu untura , dar mai greu pentru stomac; puteti pune ulei in loc).
Toata ceapa o calim putin , apoi adaugam carnea, paprika, boia, , crema de gulas , piper, sare si carnea portionata.Chimenul eu il leg intr-un tifon, sa nu se raspindeasca in tot gulasul si il pun asa in ceaun.
Lasam sa se caleasca putin carnea pe toate partile, apoi adaugam 4-5 l apa si lasam sa fiarba bine carnea.
Cand carnea este aproape fiarta, adaugam zarzavatul taiat cuburi mici.
Lasam sa fiarba 20 de minute.
Adaugam apoi cartofii si ii lasam si pe ei sa fiarba.
Intre timp facem galustele amestecand bine, intr-un castonel oul cu uleiul si faina pusa atat cat sa iasa un aluat mai grosut ca la clatite.Adaugam apa minerala si faina daca mai este nevoie.
Tragem ceaunul la o parte si rupem galustele cu o lingurita( eu am un fel de...sita in care torn aluatul si galustele ies singure).
Le lasam sa fiarba 7-8 minute, dupa care tragem ceaunul deoparte si presaram deasupra patrunjel verde tocat.
Sa nu uitati sa scoateti tifonul cu semintele de chimen !
Servim gulasul alaturi de o salata de rosii cu castraveti sau un ardei iute.
Pofta buna sa aveti ! Sigur vi s-a facut deja foame , simtind mirosul imbietor al gulyasului...

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2016/05/gulasgulyas-de-miel-la-ceaun.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas(gulyas) de miel la ceaun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Rulouri de ficatei la gratar

Rulouri de ficatei la gratar

Se spala bine ficatei de pui si apoi se condimenteaza cu un amestec de condimente pentru gratar. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete la gratar
Mititei de casa

Mititei de casa

Eu am tocat carnea de vita si carnea de porc prin sita de 2 mm...se toaca de doua ori. Imi place

27 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Retete la gratar

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Cel mai gustos gulas este cel facut afara
  • in ceaun si nu are termen de comparatie cu cel facut pe aragaz. Noi l-am facut afara ,la padure
  • in apropierea albinutelor noastre( reteta este originala ,de la niste prieteni din Ungaria
  • adica de la mama ei
  • de acasa).
  • 800 g carne miel cu os
  • 1-2 linguri untura
  • 2 morcovi mari
  • 3 radacini patrunjel
  • putina telina
  • 2 cepe uscate
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3-4 fire usturoi verde
  • 6-700 g cartofi
  • 30-40 g chimen seminte
  • paprika
  • boia afumata
  • 2 linguri crema Gulas iute
  • piper negru macinat
  • patrunjel verde tocat
  • - pentru galuste :
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • faina cat cuprinde
  • 3-4 linguri apa minerala
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

227 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

24 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Snack de toamna Snack de toamna

Din toate ciupercile le alegem pe cele mai frumoase si taiem din ele, pe lung, cate 10-15 feliute foarte subtiri cu tot cu piciorus.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Rulouri aperitiv cu legume trase la grill si branza Rulouri aperitiv cu legume trase la grill si branza

Spălăm bine vânăta și dovlecelul și le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante. Le feliem transversal în

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Mititei de casa