autor:

Sidy

» » , Aperitive, Retete la gratar

Clisa (slanina) fripta si pita picurata

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 mai 2016

Ingrediente
paine, slanina afumata, ceapa verde, cateva rosii(optional), si musai oleaca de palinca pentru fiecare.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Pe vremuri se iesea la iarba verde pentru clisa fripta si pita cu ceapa,picurata, alaturi de un pahar, doua cu palinca.Nimeni nu se gandea la colesterol sau ca este ceva bun dar...hipercaloric.

Unsoarea de pe clisa fripta se imbiba in paine si e gustoasa tare, iar ceapa arsa cu unsoarea asta ,este fenomenala, alaturi de niste rosii feliate.
Ceapa verde o curatam si o taiem marunt.
Pe o farfurie lată punem feliile de pâine frumos ornate cu ceapa.
Crestam slanina orizontal si vertical, pina aproape de soric( asa cum se vede in poze, mai sus).
Facem focul si asteapam pana este jar .Fiecare îşi frige singur slănina ,infigem frigaruia cu grija, bagam clisa-n foc si rotim continuu ,iar cand incepe sa picure grasimea( unsoarea) fierbinte ,picuram cu ea pe rând, pe toate feliile de paine cu ceapa.
Taiem rosiile felii si daca e cazul, punem putina sare pe ele, apoi imbucam din feliile de pita cu unsoare si eventual din clisa fripta , daca va place.
Evitaţi să frigeţi slănina la flacără, deoarece se va acoperi cu o funingine si cu arsura.
Acum nu spun eu ca e cea mai sanatoasa, dar o data intr-o primavara, de pofta macar, merge, nu ?
Daca pina acum se spunea ca pe cât de gustoasă este slanina si pe atât de periculoasă se credea că este pentru sănătate, iată că lucrurile nu stau chiar aşa, ci din contră.
“ Somonul cu picioare e… porcul de Mangaliţa.Procentul de grăsimi mono- şi poli-nesaturate depăşeste cu mult pe cel al grăsimilor saturate. Mai aproape de uleiul de măsline şi de somon, slănina de porc e o sursă de grăsime sănătoasă " spunea Mihaela Bilic.
Pofta mare sa aveti si spor la fript !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2016/04/clisa-slanina-fripta-si-pita-picurata.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Clisa (slanina) fripta si pita picurata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Cotlet cu cascaval si mere coapte

Cotlet cu cascaval si mere coapte

Am bătut ușor carnea. Într-un castron am amestecat pasta de susan cu apa și condimentele,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Retete la gratar
Coaste de porc la gratar

Coaste de porc la gratar

Se trage pielita de pe spatele costitelor si se condimenteaza. Se maseaza bine condimentele in

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete la gratar

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • paine
  • slanina afumata
  • ceapa verde
  • cateva rosii(optional)
  • si musai oleaca de palinca pentru fiecare.

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

227 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

24 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Snack de toamna Snack de toamna

Din toate ciupercile le alegem pe cele mai frumoase si taiem din ele, pe lung, cate 10-15 feliute foarte subtiri cu tot cu piciorus.

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Rulouri aperitiv cu legume trase la grill si branza Rulouri aperitiv cu legume trase la grill si branza

Spălăm bine vânăta și dovlecelul și le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante. Le feliem transversal în

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Merluciu la gratar pe pat de rucola si cartofi copti