autor:

Sidy

» » , Aperitive, Retete la gratar

Clisa (slanina) fripta si pita picurata

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 mai 2016

Ingrediente
paine, slanina afumata, ceapa verde, cateva rosii(optional), si musai oleaca de palinca pentru fiecare.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Pe vremuri se iesea la iarba verde pentru clisa fripta si pita cu ceapa,picurata, alaturi de un pahar, doua cu palinca.Nimeni nu se gandea la colesterol sau ca este ceva bun dar...hipercaloric.

Unsoarea de pe clisa fripta se imbiba in paine si e gustoasa tare, iar ceapa arsa cu unsoarea asta ,este fenomenala, alaturi de niste rosii feliate.
Ceapa verde o curatam si o taiem marunt.
Pe o farfurie lată punem feliile de pâine frumos ornate cu ceapa.
Crestam slanina orizontal si vertical, pina aproape de soric( asa cum se vede in poze, mai sus).
Facem focul si asteapam pana este jar .Fiecare îşi frige singur slănina ,infigem frigaruia cu grija, bagam clisa-n foc si rotim continuu ,iar cand incepe sa picure grasimea( unsoarea) fierbinte ,picuram cu ea pe rând, pe toate feliile de paine cu ceapa.
Taiem rosiile felii si daca e cazul, punem putina sare pe ele, apoi imbucam din feliile de pita cu unsoare si eventual din clisa fripta , daca va place.
Evitaţi să frigeţi slănina la flacără, deoarece se va acoperi cu o funingine si cu arsura.
Acum nu spun eu ca e cea mai sanatoasa, dar o data intr-o primavara, de pofta macar, merge, nu ?
Daca pina acum se spunea ca pe cât de gustoasă este slanina si pe atât de periculoasă se credea că este pentru sănătate, iată că lucrurile nu stau chiar aşa, ci din contră.
“ Somonul cu picioare e… porcul de Mangaliţa.Procentul de grăsimi mono- şi poli-nesaturate depăşeste cu mult pe cel al grăsimilor saturate. Mai aproape de uleiul de măsline şi de somon, slănina de porc e o sursă de grăsime sănătoasă " spunea Mihaela Bilic.
Pofta mare sa aveti si spor la fript !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2016/04/clisa-slanina-fripta-si-pita-picurata.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Clisa (slanina) fripta si pita picurata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Peste condimentat la gratar

Peste condimentat la gratar

Pestele se decongeleaza, se spala, se curata, iar dupa scurgere, se sterge bine cu servetele de bucatarie,

2 voturi    0 comentarii
1h
Retete la gratar
Frigarui asortate

Frigarui asortate

Se taie carnea cubulete, ciupercile de curata de pielita, rosiile cu ceapa si ardeiul se taie cubulete,

21 voturi    3 comentarii
1h
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • paine
  • slanina afumata
  • ceapa verde
  • cateva rosii(optional)
  • si musai oleaca de palinca pentru fiecare.

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Piept la gratar cu legume Piept la gratar cu legume

Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Peste condimentat la gratar Peste condimentat la gratar

Pestele se decongeleaza, se spala, se curata, iar dupa scurgere, se sterge bine cu servetele de bucatarie, sa eliminam apa care ar putea

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Cartofi la gratar