autor:

Maria Lupean

» » Aluaturi si Foietaje

Covrigei de casa

Autor: Maria Lupean (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Lupean (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iunie 2009

Ingrediente
- 1 kg de faina, - 300 gr unt, - 3 oua, - 1 pliculet drojdiuta sau cat o nuca daca este proaspata, - 8 linguri de smantina, - chimen, - 1 lingura de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

71 voturi

Mod de preparare

Se face aluat fara sa se lase la dospit si se taie cu forma de covrigei, iar pe deaspura se dau cu ou si chimen si se pun la cuptor.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Lipii cu ierburi aromatice

Lipii cu ierburi aromatice

Se adauga igredientele de mai sus mentionate fara ierburi sa framanta aluatul se formeaza bilute

6 voturi    3 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Japoneze

Japoneze

Intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul pana cand aceasta se lichefiaza. Adaugam 3-4 linguri

4 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daraban Violeta , 23 decembrie 2014

    Lipsește sarea din rețetă ☺

  • Fara foto

    Drumea Simona , 03 decembrie 2014

    n-am facut niciodata fara sa-i las la dospit,iar in loc de unt am pus unty-ura.am sa-i incerc!

  • Fara foto

    Gabi Si Tibi Bughianu , 02 decembrie 2014

    foarte buni

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 02 iunie 2012

      Si eu cred ca sunt grozavi!Am sa-i fac dar o sa modific reteta si va spun cum au iesit......

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      Buni covrigei!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2009

      exact, maria-elena si eu preparam mai...hat cu ani in urma sunt foarte gustosi si nu se compara cu cei din comert

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2009

      de cand caut reteta aceasta ,o faceam cand mergeam la bunica mea de craciun ,foarte buni ,nota 200 si maximu de voturi apropo merg cu vin la noi acasa era bataie

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Sunt foarte buni covrigeii si eu faceam cu ani in urma.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Si eu cred ca sunt foarte buni.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Sunt foarte buni. Eu pun si putin cascaval ras in aluat. Ii fac mereu de sarbatori.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

71 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg de faina
  • - 300 gr unt
  • - 3 oua
  • - 1 pliculet drojdiuta sau cat o nuca daca este proaspata
  • - 8 linguri de smantina
  • - chimen
  • - 1 lingura de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Lupean
SUPA DE ROSII CU MARAR

SUPA DE ROSII CU MARAR

Intr-o oala se pun la fiert rosiile, ceapa, supa de pui, pasta de rosii, sarea si piperul. Dupa

58 voturi    7 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Avocado Spicy Dip

Avocado Spicy Dip

1- se zdrobeste avocado cu furculita 2- se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine. Acoperit

59 voturi    4 comentarii
20 min
Aperitive
Greta Garbo

Greta Garbo

Se framinta toate ingrdientele uscate. Aluatul se imparte in 4 parti. Se intinde o foaie in tava

95 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri

iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)

Si eu cred ca sunt grozavi!Am sa-i fac dar o sa modific reteta si va spun cum au iesit......

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pogacele din aluat de pizza Pogacele din aluat de pizza

Punem faina cu sare si unt/margarina in bol si amestecam bine, o sa fie ca firimituri, apoi adaugati laptele si amestecati bine. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
"Spanakopita"