autor:

Maria Lupean

» » Aluaturi si Foietaje

Covrigei de casa

Autor: Maria Lupean (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Maria Lupean (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iunie 2009

Ingrediente
- 1 kg de faina, - 300 gr unt, - 3 oua, - 1 pliculet drojdiuta sau cat o nuca daca este proaspata, - 8 linguri de smantina, - chimen, - 1 lingura de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

71 voturi

Mod de preparare

Se face aluat fara sa se lase la dospit si se taie cu forma de covrigei, iar pe deaspura se dau cu ou si chimen si se pun la cuptor.
Pofta buna !
Se face aluat fara sa se lase la dospit si se taie cu forma de covrigei, iar pe deaspura se dau cu ou si chimen si se pun la cuptor. Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei de casa" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Clatite cu  urda si marar

Clatite cu urda si marar

Din oua, lapte, bere, sare, ulei si faina se face un aluat consistent ca smintina si se lasa la odihna

22 voturi    25 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada de pui

Rulada de pui

Aveti nevoie de: un piept (mediu) de pui, 200 de grame de telina, 200 de grame radacina de patrunjel,

1 vot    0 comentarii
60h
Aluaturi si Foietaje

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daraban Violeta , 23 decembrie 2014

    Lipsește sarea din rețetă ☺

  • Fara foto

    Drumea Simona , 03 decembrie 2014

    n-am facut niciodata fara sa-i las la dospit,iar in loc de unt am pus unty-ura.am sa-i incerc!

  • Fara foto

    Gabi Si Tibi Bughianu , 02 decembrie 2014

    foarte buni

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 02 iunie 2012

      Si eu cred ca sunt grozavi!Am sa-i fac dar o sa modific reteta si va spun cum au iesit......

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      Buni covrigei!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2009

      exact, maria-elena si eu preparam mai...hat cu ani in urma sunt foarte gustosi si nu se compara cu cei din comert

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2009

      de cand caut reteta aceasta ,o faceam cand mergeam la bunica mea de craciun ,foarte buni ,nota 200 si maximu de voturi apropo merg cu vin la noi acasa era bataie

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Sunt foarte buni covrigeii si eu faceam cu ani in urma.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Si eu cred ca sunt foarte buni.

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Sunt foarte buni. Eu pun si putin cascaval ras in aluat. Ii fac mereu de sarbatori.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 august 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

71 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg de faina
  • - 300 gr unt
  • - 3 oua
  • - 1 pliculet drojdiuta sau cat o nuca daca este proaspata
  • - 8 linguri de smantina
  • - chimen
  • - 1 lingura de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Lupean
Lichior de oua

Lichior de oua

Galbenusele se freaca cu putin zahar pina se topeste zaharul. In laptele cald se amesteca restul

60 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Cocktailuri si lichioruri
Lichior de ness

Lichior de ness

Se freaca nessul cu apa si zaharul. Se lasa sa stea 2 ore apoi se amesteca cu alcoolul.Eu nu am pus

19 voturi    11 comentarii
2h 30 min
Cocktailuri si lichioruri
Tarta cu fructe si budinca

Tarta cu fructe si budinca

Se coace foaia si se lasa la racit. Intre timp se face budinca, se amesteca cu frisca si se pune

20 voturi    21 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)

Si eu cred ca sunt grozavi!Am sa-i fac dar o sa modific reteta si va spun cum au iesit......

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE PAINE DIN FAINA DE OVAZ INTEGRAL CU MASLINE

Intr-un castron se pune faina si se amesteca cu drojdia,sarea,uleiul si apa calduta.Se framanta aluatul si se adauga si maslinele.Se

6 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane de pom cu spanac Bomboane de pom cu spanac

Scurgem bine spanacul si il calim in unt. Cat se racoreste spanacul calit amestecam branza de capra, maruntita, cu iaurtul, pana devine

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje