Descopera reteta clasica de covrigi nemtesti Bretzel, crocanti la exterior si moi in interior. Afla cum sa pregatesti acasa covrigi deliciosi, cu ingrediente simple si pasi usor de urmat.
Intr-un bol, amesteca apa calda cu drojdia si zaharul. Lasa amestecul sa stea timp de 5-10 minute, pana cand drojdia incepe sa faca bule.
Adauga faina, untul topit si sarea. Framanta aluatul pana devine elastic si omogen (aproximativ 10 minute). Daca aluatul este prea lipicios, mai adauga putina faina.
Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul sa creasca intr-un loc cald timp de 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut, imparte-l in 8-10 bucati egale.
Ruleaza fiecare bucata intr-un snur lung de aproximativ 40-50 cm. Formeaza covrigii dandu-i forma specifica: fa o bucla si rasuceste capetele de doua ori, apoi apasa-le peste bucla de jos.
Intr-o cratita, pune la fiert aproximativ 1.5 litri de apa. Cand apa fierbe, adauga bicarbonatul de sodiu.
Fierbe fiecare covrig in aceasta apa cu bicarbonat timp de aproximativ 30 de secunde. Acest pas le va da acea textura crocanta la exterior. Scoate-i cu o spatula si asaza-i pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Preincalzeste cuptorul la 220°C.
Dupa ce ai scos covrigii din baia de bicarbonat, presara-i cu sare grunjoasa sau seminte de susan, mac, floarea soarelui, in, etc.
Coace covrigii timp de 12-15 minute sau pana cand devin aurii si crocanti.
Incearca si reteta de covrigi turcesti, covrigi cu seminte de in sau covrigi polonezi. Pofta buna!
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii