Aluat cu branza de vaci

Reteta de aluat cu branza de vaci. Aluat cu branza de vaci reteta simpla si rapida. Aluat pentru placinte sarate, pateuri, saratele, pogacele, rulouri sau cornulete sarate. Retete de aluat cu branza de vaci.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Aluat cu branza de vaci

Ingrediente

  • 250 g branza de vaci grasa
  • 250 g unt/margarina (sau 200 g untura de porc)
  • 250 g faina
  • 1 lingurita cu sare

Mod de preparare

Reteta de aluat cu branza de vaci este una dintre preferatele mele. Se prepara usor, din ingrediente simple si rezultatul este grozav. Am preparat cu el saratele, placinte sarate, pateuri cu carne, rulouri cu branza, etc.

Se pune intr-un bol branza de vaci, untura moale (nu topita) si sarea. Se omogenizeaza bine, apoi se adauga faina, mai bine de jumatate din cantitate si se amesteca cu lingura. Apoi se pune restul de faina pe blatul de lucru, se rastoarna compozitia din bol si se framanta doar pana cand incorporam restul de faina, nu mai mult.

Se pune aluatul obtinut intr-o folie alimentara sau intr-o punga si se lasa la frigider peste noapte.

Apoi se poate folosi la preparatul dorit.

Este un aluat minunat, fraged, foietat, care nu este cu nimic mai prejos decat un aluat foietaj veritabil.

Incercati si voi reteta de aluat cu branza de vaci, va asigur ca va deveni preferatul vostru. Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise