Aluat pentru foi de placinta. Cea mai simpla si economica reteta

Invata cum sa prepari aluatul pentru foi de placinta cu cea mai simpla si economica reteta. Obtine foi fine si crocante cu ingrediente pe care le ai mereu la indemana. Foloseste-l si pentru strudele, baclavale sau merdenele.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Aluat pentru foi de placinta. Cea mai simpla si economica reteta

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 8 linguri de ulei
  • 2 linguri de otet
  • o jumatate de lingurita de sare

Mod de preparare

Reteta de aluat pentru foi de placinta am invatat s-o fac de la bunica. Este simpla, fara drojdie sau praf de copt iar aluatul este economic si foarte usor de lucrat.

Mod de preparare reteta de aluat pentru foi de placinta.

Incalziti apa impreuna cu uleiul si otetul.

Intr-un bol cerneti faina, adaugati sarea si incepeti sa framantati adaugand apa cu uleiul si otetul putin cate putin pana formati un aluat potrivit. Nu trebuie sa fie tare dar nici moale, mai adaugati faina sau putina apa pentru o consistenta potrivita. Framantati-l bine cateva minute si puneti-l intr-un bol sa se odihneasca.

Acopertiti-l cu un prosop de bucatarie sau o folie alimentara, lasand o parte descoperita sa iasa umiditatea care se formeaza. Lasati-l sa se odihneasca in jur de o ora. Astfel va fi usor de intins si veti putea obtine foi fine si subtiri.

Dupa ce a trecut o ora, presarati faina pe blatul de lucru si impartiti aluatul in 4 bucati. Intindeti cu sucitorul fiecare bucata in foi subtiri, presarand faina cand este nevoie pentru a nu se lipi.

Pentru incepatori ar fi de preferat ca aluatul sa fie impartit in 8 bucati, vor iesi foi mai mici si usor de intins.

Umpleti foile cu branza dulce sau sarata, mere, dovleac, carne, legume sau cu ce va place mai mult. Cu aceste foi, cum am mentionat mai sus, se poate face si strudel, baclava sau merdenele.

Spor la preparat reteta de aluat pentru foi de placinta!

Incearca si reteta de aluat pentru pizza, aluat cu branza de vaci sau aluat foietaj. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise