Iata rețeta perfecta de chifle cu lapte si susan. Aceste painici de casa sunt moi, pufoase si extrem de gustoase, ideale pentru orice masa. Prepara-le rapid si ușor cu ingrediente simple si bucura-te aroma lor delicioasa.
Daca folosesti drojdie uscata, dizolva drojdia in laptele caldut, adaugand si o lingura de zahar. Lasasa stea 5-10 minute pana se activeaza (va deveni spumoasa).
Daca folosesti drojdie proaspata, dizolva drojdia in laptele căldut cu o lingura de zahar si las-o sa stea 10-15 minute pana se activeaza.
Intr-un bol mare, combina faina si sarea.
Adauga untul topit si oul, apoi adauga amestecul de drojdie activata si laptele.
Framanta bine aluatul pana devine neted si elastic. Daca este prea lipicios, poti adauga putin mai multa faina.
Acopera bolul cu un prosop curat sau cu folie alimentara si lasa-l sa dospeasca intr-un loc cald timp de 1-2 ore, sau pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a dospit, rastoarna-l pe o suprafata presarata cu faina.
Imparte aluatul in 12-15 bucati egale (in functie de cat de mari doresti sa fie chiflele).
Formează bile din fiecare bucata de aluat si asaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Acopera chiflele formate cu un prosop curat si lasa-le sa mai dospeasca inca 30 de minute.
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Bate oul rămas si unge chiflele cu el folosind o pensula.
Presara semintele de susan pe deasupra chiflelor.
Coace chiflele in cuptorul preiincalzit timp de 20-25 de minute, sau pana devin aurii si suna a gol cand le lovesti usor cu degetul.
Lasa chiflele sa se raceasca pe un gratar inainte de a le servi.
Sunt minunate alaturi de o mancare de ardei copti cu smantanahttps://www.bucataras.ro/retete/reteta-de-mancare-de-ardei-copti-cu-smantana-97250.html, dar merg de minune si pentru hamburger sau sandvis. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii