Descopera cum sa faci lipii simple de casa cu aceasta reteta rapida si usor de preparat. Perfecte pentru sandwichuri, wraps sau alaturi de diverse preparate.
Intr-un bol mare, amestecati faina, sarea si praful de copt.
Faceti o adancitura in mijlocul fainii si turnati apa calduta si uleiul de masline. Amestecati pana cand incepe sa se formeze un aluat.
Rasturnati aluatul pe o suprafata usor infainata si framantati timp de 5-7 minute, pana cand aluatul devine neted si elastic. Daca aluatul este prea lipicios, mai adaugati putina faina.
Impartiti aluatul in 6-8 bile de marime egala.
Folosind un sucitor, intindeti fiecare bila de aluat intr-un disc subtire, cu un diametru de aproximativ 15-20 cm. Asigurati-va ca lipiile sunt cat mai subtiri pentru a se coace uniform.
Incalziti o tigaie mare antiaderenta sau de fonta la foc mediu. Coaceti fiecare lipie timp de 1-2 minute pe fiecare parte, pana cand apar bule si pete aurii. Intoarceti lipia si coaceti inca 1-2 minute. Lipiile trebuie sa fie moi si usor elastice.
Pastrati lipiile gatite acoperite cu un prosop curat pentru a le mentine calde si moi.
Sugestii de servire:
Cu falafel: folositi lipiile pentru a inveli falafel, salata si sosuri.
Cu hummus: lipiile sunt perfecte pentru a fi inmuiate in hummus sau alte creme tartinabile.
Sandwichuri: umpleti lipiile cu carne, legume sau branzeturi pentru un pranz rapid si delicios.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii