Croissante rapide

Croissante rapide, o reteta ce merita neaparat incercata.

Portii
16
Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Croissante rapide

Ingrediente

  • 550 g faina 000
  • 250 ml lapte
  • 20 g drojdie proaspata
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 ou (albusul il vom pune in aluat, galbenusul il vom folosi pentru uns)
  • o jumatate de lingurita de sare
  • 2 linguri de zahar
  • 80 g unt gras pentru uns foile
  • 16 lingurite de nutella/ magiun/ gem
  • seminte de susan (optional)

Mod de preparare

Cernem faina intr-un bol, facem o gropita in mijlocul ei si punem drojdia dizolvata in putin lapte cald (din cei 250 ml). Lasam 10 minute sa se activeze drojdia.

Intre timp amestecam laptele cald cu zaharul, sarea, uleiul si albusul de ou.

Cand drojdia a crescut, turnam amestecul lichid si framantam timp de 10 minute, pana obtinem un aluat fin si nelipicios.

Aluatul obtinut il impartim in 8 bile egale (aproximativ 125 g/una). Fiecare bila o intindem cu sucitorul formand cate un disc de aproximativ 25 de cm. Ungem cu untul moale (nu topit) fiecare foaie si le suprapunem. suprafata ultimului disc nu o ungem.

Acum intindem foile suprapuse intr-un disc mare, de aproximativ 45-50 de cm. Taiem discul in 16 raze, crestam putin la baza si punem cate o lingurita de nutella.

Rulam croissantele pana la varf si le transferam intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Le lasam la dospit 20-30 de minute, le ungem cu galbenusul amestecat cu 2-3 linguri de lapte si presaram seminte de susan deasupra.

Le coacem primele 10 minute la 200 de grade (cuptor preincalzit), apoi micsoram la 180 de grade si le lasam pana se rumenesc frumos.

Este o reteta ce merita salvata, va asigur. Aluatul este foarte usor de lucrat iar croissantele ies moi si pufoase. Puteti alege si umpluturi sarate, in functie de gusturile voastre. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise