Descopera reteta de paine integrala cu iaurt si nuci, perfecta pentru un mic dejun sanatos si gustos. Usor de preparat, aceasta paine are o textura moale si o aroma delicioasa, ideala pentru toata familia.
Activarea drojdiei:
Daca folosesti drojdie proaspata, dizolv-o in apa calda impreuna cu zaharul si las-o 5-10 minute pana devine spumoasa.
Daca folosesti drojdie uscata, amestec-o direct cu faina sau dizolv-o in apa calda, ca si drojdia proaspata.
Pregatirea aluatului:
Intr-un bol mare, amesteca faina integrala si faina alba (daca o folosesti) cu sarea.
Adauga drojdia activata (sau uscata, daca ai ales sa o pui direct) si amesteca.
Incorporeaza iaurtul, uleiul si apa calda, framantand pana obtii un aluat omogen si usor lipicios.
Adaugarea nucilor:
Adauga nucile tocate grosier in aluat si framanta usor, astfel incat sa se distribuie uniform.
Lasarea la dospit:
Acopera bolul cu un prosop curat sau folie alimentara si lasa aluatul sa dospeasca intr-un loc cald timp de 1-1,5 ore, pana isi dubleaza volumul.
Modelarea si a doua dospire:
Dupa dospire, rastoarna aluatul pe o suprafata presarata cu putina faina si modeleaza-l sub forma de rulou. Pune-l in forma de chec pregatita (unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt). Acopera-l din nou si lasa-l sa mai dospeasca 30-40 de minute.
Coacerea:
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Daca doresti, poti unge aluatul cu putina apa sau iaurt subtiat si presara seminte deasupra.
Coace painea timp de 35-40 de minute, pana cand capata o crusta aurie. Bate usor painea cu degetele – daca suna a gol, este gata.
Racirea:
Lasa painea sa se raceasca in forma 10-15 minute, apoi scoate-o pe un gratar pentru a se raci complet.
Incearca si reteta de paine simpla de casa, paine integrala cu ovaz si seminte sau paine cu cartofi. Pofta buna!
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii