Cosulete pentru mini tarte - reteta de coji dulci din aluat fraged. Descopera cum sa prepari cele mai fragede si delicioase coji de mini tarte, ideale pentru deserturi rafinate. Ingrediente simple si pasi usor de urmat!
Aceasta reteta de cosulete pentru mini tarte este una dintre preferatele mele. Se prepara usor si se poate adapta, atat pentru varianta dulce, cat si pentru cea sarata.
Daca doriti sa preparati cosulete pentru mini tarte dulci, urmati reteta pas cu pas, folosind toate ingredientele mentionate.
Pentru cosulete aperitiv, trebuie doar sa eliminati zaharul si puneti putina sare in plus ( aproximativ o jumatate de lingurita).
Mixati cateva minute untul moale cu sarea si zaharul, adaugati ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare.
Incorporati smantana, amoniacul stins in zeama de lamaie sau otet si faina, in cateva transe.
Framantati un aluat care nu se lipeste de maini. Formati apoi bilute a cate 17-18 g una si coaceti (in jur de un minut si jumatate pe fiecare parte) in forma speciala pentru mini tarte.
Se poate cumpara de la magazinele cu produse pentru casa/bucatarie sau online.
Inainte de a coace prima tura de cosulete pentru mini tarte, ungeti forma cu ulei si incalziti-o bine. Dupa aceea nu mai este nevoie, aluatul are suficienta grasime.
Eu am obtinut in jur de 60 de cosulete pentru mini tarte.
Le puteti umple cu crema de vanilie, crema de ciocolata sau crema de lamaie (lemon curd). Spor la treaba!
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii