Aluat pentru eclere si choux - reteta pas cu pas

Iata cum sa prepari un aluat ideal pentru eclere, choux, profiterol, prajitura Paris-Brest, ecler la tava, pas cu pas. Reteta noastra detaliata iti ofera toate secretele pentru a obtine eclere frumoase si delicioase. Incearca acum aceasta rețeta simpla si vei obtine eclere perfecte!

Aluat pentru eclere si choux - reteta pas cu pas

Ingrediente

  • 75 ml apa
  • 75 ml lapte
  • 60 g unt gras
  • un varf de cutit sare
  • 120 g faina
  • 150 g oua (3-4 oua)

Mod de preparare

Pregatirea ingredientelor: masoara toate ingredientele si pune-le la indemana. Asigura-te ca ouale sunt la temperatura camerei.

Preincalzeste cuptorul la 200°C si pregateste o tava cu hartie de copt sau plansete de silicon.

Pune apa, laptele, sarea si untul intr-o cratita si încalzeste la foc mediu pânaa cand untul este complet topit si amestecul incepe sa fiarba.

Dupa ce amestecul a inceput sa fiarba, adauga faina intr-o singura transa. Amesteca continuu folosind o lingura de lemn, pana cand aluatul devine omogen si se desprinde de peretii cratitei. Aluatul ar trebui să formeze o minge si sa lase urme atunci cand amesteci.

Redu focul la minim si gateste aluatul timp de 1-2 minute, amestecand continuu. Scopul este sa evaporam excesul de umiditate din aluat, ceea ce il va face sa se comporte mai bine în cuptor. Cand s-a format o pelicula pe fundul vasului, este gata.

Dupa ce ai gatit aluatul, transfera-l intr-un bol si lasa-l sa se raceasca timp de aproximativ 5 minute.

Incepe sa incorporezi ouale in aluatul racorit. Este important sa adaugi ouale unul cate unul si sa amesteci energic după fiecare adaugare. Aluatul va parea initial ca nu se combina bine cu ouale, dar dupa un pic de amestecare va deveni omogen.

Dupa ce ai adaugat ouale, verifica consistenta aluatului. Daca aluatul este suficient de moale si lucios si formeaza varfuri cand ridici lingura din el, este gata. Daca aluatul este prea gros, poti adauga inca putin ou, incorporand-ul treptat pana cand obtii consistenta dorita.

Transfera aluatul intr-o punga de patiserie sau intr-un sac de decorare prevazut cu un dui rotund sau stelat.

Pe tava pregatita, pipeaza aluatul in forme lungi si subtiri, cu o lungime de aproximativ 10-12 cm, lasand spatiu intre ele pentru a se extinde in timpul coacerii.

Introdu tava in cuptorul preîncalzit si coace eclerele la 200°C timp de 15 de minute fara ventilatie si inca 20 de minute la 170 de grade C cu ventilatie pana sunt uscate complet.

Dupa coacere, scoate eclerele din cuptor si lasa-le sa se raceasca complet pe un gratar.

Ai obtinut eclere prefecte, gata pentru umplere și glazurare.

Aluatul de eclere il poti folosi pentru a face niste delicioase choux a la creme, prajitura ecler la tava sau un savuros profiterol. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise