Reteta de prajitura ecler la tava. Cum se face ecler la tava.
Prajitura ecler la tava este perfecta atunci cand aveti pofta de eclere si nu aveti chef sau timp de migalit la ele.
Intai vom face aluatul pentru eclere. Punem pe foc intr-o craticioara apa, uleiul si sarea. Cand a inceput sa fiarba, adaugam toata faina deodata si amestecam rapid sa nu se formeze cocoloase. Amestecati continuu si, cand pe fundul vasului s-a format o pelicula, aluatul este gata. Tranferati-l intr-un alt vas sa se raceasca.
Cand aluatul s-a racorit, incoroprati ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Transferati aluatul intr-o tava unsa cu putin ulei, nivelati-l bine si incercati sa ridicati macar 2-3 cm pe marginile tavii.
Preincalziti cuptorul la 200 de grade C si coaceti 15-20 minute, apoi reducti la 180 de grade C si mai lasati-l inca 20 de minute, pana cand se usuca suficient si se rumeneste frumos.
Va avea un aspect neregulat, dar asa trebuie sa fie. Lasati-l sa se raceasca complet si preparati crema.
Intai mixati smantana pentru frisca si puneti gelatina la hidratat.
Laptele impruna cu vanilia se pun la incalzit pe foc. Separat, intr-o craticioara mixati galbenusurile cu un praf de sare si zaharul. Incorporati faina si apoi turnati laptele cald. Puneti vasul pe foc si amestecati continuu. Dupa ce a dat in clocot, gatiti 4-5 minute, amestecand continuu sa nu se lipeasca. Dupa ce s-a mai racorit un pic, incorpotati gelatina topita.
Lasati crema sa se raceasca complet iar apoi amestecati-o delicat cu frisca batuta.
Mixati si frisca (care se va pune deasupra cremei) impreuna cu zaharul pudra si zeama de lamaie.
Iar pentru decor incalziti smantana pentru frisca si puneti in ea ciocolata bucatele. Amestecati pentru omogenizare.
Acum mputeti asambla prajitura. Intindeti crema peste blat, apoi stratul de frisca si decorati cu ciocolata.
Puneti prajitura ecler la tava la frigider cateva ore sau peste noapte si apoi puteti sa va delectati cu o portie generoasa. Pofta buna!
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii