Prajitura ecler la tava

Reteta de prajitura ecler la tava. Cum se face ecler la tava.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura ecler la tava

Ingrediente

  • Aluat de eclere
  • 200 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 100 g faina
  • putina sare
  • 3 oua mari sau 4 mai mici
  • Crema de vanilie
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 50 g faina
  • 10 g gelatina
  • putina sare
  • vanilie(esenta sau extract de vanilie)
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • Stratul de frisca
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • Decor
  • 50 g ciocolata
  • 50 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare

Prajitura ecler la tava este perfecta atunci cand aveti pofta de eclere si nu aveti chef sau timp de migalit la ele.

Intai vom face aluatul pentru eclere. Punem pe foc intr-o craticioara apa, uleiul si sarea. Cand a inceput sa fiarba, adaugam toata faina deodata si amestecam rapid sa nu se formeze cocoloase. Amestecati continuu si, cand pe fundul vasului s-a format o pelicula, aluatul este gata. Tranferati-l intr-un alt vas sa se raceasca.

Cand aluatul s-a racorit, incoroprati ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

Transferati aluatul intr-o tava unsa cu putin ulei, nivelati-l bine si incercati sa ridicati macar 2-3 cm pe marginile tavii.

Preincalziti cuptorul la 200 de grade C si coaceti 15-20 minute, apoi reducti la 180 de grade C si mai lasati-l inca 20 de minute, pana cand se usuca suficient si se rumeneste frumos.

Va avea un aspect neregulat, dar asa trebuie sa fie. Lasati-l sa se raceasca complet si preparati crema.

Intai mixati smantana pentru frisca si puneti gelatina la hidratat.

Laptele impruna cu vanilia se pun la incalzit pe foc. Separat, intr-o craticioara mixati galbenusurile cu un praf de sare si zaharul. Incorporati faina si apoi turnati laptele cald. Puneti vasul pe foc si amestecati continuu. Dupa ce a dat in clocot, gatiti 4-5 minute, amestecand continuu sa nu se lipeasca. Dupa ce s-a mai racorit un pic, incorpotati gelatina topita.

Lasati crema sa se raceasca complet iar apoi amestecati-o delicat cu frisca batuta.

Mixati si frisca (care se va pune deasupra cremei) impreuna cu zaharul pudra si zeama de lamaie.

Iar pentru decor incalziti smantana pentru frisca si puneti in ea ciocolata bucatele. Amestecati pentru omogenizare.

Acum mputeti asambla prajitura. Intindeti crema peste blat, apoi stratul de frisca si decorati cu ciocolata.

Puneti prajitura ecler la tava la frigider cateva ore sau peste noapte si apoi puteti sa va delectati cu o portie generoasa. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise